Linkuri accesibilitate

Sorina Pintea a sesizat inadvertențe în declarațiile angajaților de la Săpoca


Ministrul sănătății își arată nemulțumirea față de reacția angajaților spitalului în timpul atacului macabru

Ministrul Sănătății Sorina Pintea, a cerut ca toți angajații Spitalului de la Săpoca să fieanchetați de parchet. Cinci oameni au murit dintre cei 13 răniți în atacul unui pacient de 38 de ani, care era dependent de alcool. Directorul spitalului a demisionat

​Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni, la Spitalul din Săpoca, că în declaraţiile personalului medical al instituţiei sunt mai multe inadvertenţe şi că, în opinia sa, „într-un minut nu se putea întâmpla aşa ceva fără să fi auzit nimeni".

"Logica îmi spune că nu se putea întâmpla aşa ceva, având în vedere că la 15 metri este biroul asistentei. La un moment dat, unul dintre saloane are o uşă batantă, am întrebat: 'nu aţi auzit când a intrat printre uşi cu stativul?' Mi-au spus că uşile sunt deschise. Dacă sunt deschise, nu s-a auzit când oamenii ăia au fost loviţi?", a spus Sorina Pintea.

  • De asemenea, În opinia ministrului, care s-a aflat luni la Săpoca, locul tragediei, unde au murit cinci din cele 13 persoane atacate de un pacient, ar fi fost nevoie de un alt tip de stativ în spital, cel care constituie arma crimei nemaifiind în dotările multora dintre spitale.​

„Sunt astfel de stative pentru perfuzii (ca variantă pentru a le înlocui pe cele vechi, n.r.), din materiale uşoare, şi în general spitalele le-au schimbat pe acestea vechi. A fost primul lucru pe care l-am întrebat: Era un stativ vechi sau un stativ nou? Au spus că e stativ vechi. În mod normal, acestea nu trebuie să stea în salon. Trebuiesc adunate”, a declarat Sorina Pintea.

  • De asemenea, Pintea a mai spus că în spital există camere de luat de vederi, iar imaginile au fost duse deja la Parchet. Ministrul Sănătăţii a precizat că nu a văzut imaginile de pe camerele de supraveghere, dar acestea vor lămuri ceea ce s-a întâmplat în cele două saloane.

"Când am ajuns eu aici nu mai erau, erau deja duse la Parchet, nu le-am văzut, dar cred că asta va lămuri foarte mult legat de timpul în care s-a petrecut totul, dar daţi-mi voie să cred, sau cel puţin logica îmi spune, după ce am văzut şi locul faptei, că într-un minut nu se putea întâmpla asta. Există şi câteva lucruri pe care personal şi cei din comisia nu ne putem explica, probabil că ancheta va explica exact ce s-a întâmplat referitor la timp, faptul că nu a auzit nimeni, deşi uşile erau deschise la saloane, pentru că noaptea se face rondul şi se supraveghează pacienţii, sunt mai multe inadvertenţe, probabil că filmările vor spune mai mult din ceea ce s-a întâmplat acolo", a mai declarat Sorina Pintea.

Cinci persoane au decedat şi alte opt sunt rănite după ce un pacient în vârstă de 38 de ani, intrat în sevraj etilic, a lovit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul din Săpoca, cu un stativ de perfuzii, 13 pacienţi din două saloane.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG