Linkuri accesibilitate

Spitalul de Psihiatrie din Săpoca: un pacient a omorât 4 bolnavi și a rănit grav alți 9


Imagine dintr-o sală de operație

Un bolnav de 38 de ani internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău a omorât în noaptea de sâmbătă spre duminică patru pacienţi şi a rănit alţi nouă.

Bărbatul care a devenit violent a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, citate de Mediafax. Atacatorul a fost prins de poliţişti la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, şi a existat o luptă cu forţele de ordine până când a fost imobilizat. Acum, agresorul este în custodia Poliţiei.

Ministra Sănătății, Sorina Pintea a anunţat că a cerut Corpului de Control o verificare la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca. Pintea a explicat că în timpul dramei de la Săpoca se aflau în spital un medic, 7 asistenţi, 3 infirmiere şi 2 muncitori pentru supravegherea bolnavilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății„Din informaţiile primite de Ministerul Sănătaţii duminică dimineață în jurul orei 3:30 "unul dintre pacienţii internaţi în secţia de psihiatrie acuţi, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii şi a lovit în zona capului pacienţii din salonul său şi din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei”.

În urma agresiunii, au fost 13 victime: 4 pacienţi au decedat (3 au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Judeţean Buzău), 3 pacienţi sunt răniţi cu traumatisme cranio-cerebrale majore şi 6 pacienţi au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore.

În prezent, dintre pacienţii care au fost răniţi, trei pacienţi (doi bărbaţi şi o femeie) cu traumatisme craniene severe se află internaţi la Secția de Urgență a Spitalului Judeţean Buzău.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG