Linkuri accesibilitate

Spania: 655 de decese în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor - peste 56.000


Starea de urgență a fost prelungită în Spania

Autoritățile iberice au anunțat, joi, 655 de noi decese din cauza infectării cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul în Spania a ajuns la 4.089, pe locul doi la nivel mondial după Italia.

În plus, autoritățile spaniole au precizat că, de la raportarea de miercuri, au fost diagnosticate alte 8.578 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Bilanțul cazurilor confirmate din Regatul Spaniei a trecut, astfel, de 56.000, scrie El Pais.

Singura veste bună este că, pentru prima dată în ultime săptămâni, numărul deceselor este în scădere față de ziua precedentă, cu 83.

Aproximativ 3.700 de pacienți sunt internați pe secția de terapie intensivă, iar numărul celor vindecați a crescut la 7.015.

După ce a ajuns a doua țară din lume ca număr de decese, Spania a anunțat prelungirea stării de urgență cu încă 15 zile până la data de 11 aprilie.

Spre deosebire Italia, unde 80% din decese au fost în aceleaşi trei regiuni, pe teritoriul spaniol a existat o creştere accelerată a cazurilor în regiuni care nu au fost anterior afectate. Astfel, specialiștii avertizează că situația din Spania riscă să devină mai gravă decât cea din Italia.

Spania a achiziționat teste rapid din China în cadrul unui program de achiziții în valoare de 432 de milioane de euro anunțat miercuri, dar numeroși experți în microbiologie acuză că testele rapid nu sunt și precise.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG