Linkuri accesibilitate

Spania: 812 de decese în 24 de ore. Numărul cazurilor l-a depășit pe cel al Chinei


Medici care se uită pe ferestrele Spitalului Universitar din Coruna

Spania a depășit China la numărul de cazuri de coronavirus, după ce bilanțul anunțat luni a arătat o creștere cu circa 5.000 de noi infectări și a ajuns la un total de 85.195.

Numărul decesor a suferit o ușoară scădere, fiind înregistrate 812 decese în ultimele 24 de ore, față de 838 la bilanțul de duminică. În total, Spania a ajuns la 7.340 de persoane care au încetat din viață în urma infectării cu coronavirus.

Aproximativ 17.000 persoane s-au recuperat, în timp ce alte 47.000 sunt spitalizate, peste 5.200 pe terapie intensivă, scrie El Pais.

Șeful Departamentului pentru Situații din Urgență, Fernando Simon, a fost depistat pozitiv cu coronavirus primul test efectuat și așteaptă rezultatul celui de-al doilea în izolare.

De luni a intrat în vigoare și o nouă serie de măsuri mai restrictive impuse de către autorități, precum oprirea activității în toate sectoarele neesențiale pentru ca muncitorii să rămână în izolare la domiciliu.

Spre deosebire Italia, unde 80% din decese au fost în aceleaşi trei regiuni, pe teritoriul spaniol a existat o creştere accelerată a cazurilor în regiuni care nu au fost anterior afectate. Astfel, specialiștii avertizează că situația din Spania riscă să devină mai gravă decât cea din Italia.

Joan Ramon Villalbí, fost preşedinte al Societăţii Spaniole de Sănătate Publică şi de Administrare a Sistemului Medical (SESPAS), consideră că şi diferenţele culturale dintre Spania şi Italia au influenţat această răspândire mai mare a virusului în peninsula Iberică.

Spania a achiziționat teste rapide din China în cadrul unui program de achiziții în valoare de 432 de milioane de euro, dar numeroși experți în microbiologie acuză că testele rapide nu sunt și exacte. În plus, testele chinezești livrate Spaniei au dat fost în mare parte nefucționale.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG