Linkuri accesibilitate

Ravagiile coronavirusului în Spania. Armata a găsit bătrâni abandonați, unii morți deja, în azilurile de lângă Madrid


Doi copii spanioli vorbesc cu bunicii prin video-conferință, Galicia, 23 martie
Doi copii spanioli vorbesc cu bunicii prin video-conferință, Galicia, 23 martie

Armata spaniolă se ocupă de dezinfectarea unor aziluri de bătrâni, unde au fost găsiți oameni abandonați, care au murit în pat, potrivit ministrului apărării de la Madrid, Margarita Robles, citată de Guardian.

Răspândirea noului coronavirus este mai rapidă în Spania, în comparație cu Italia - regiunile afectate sunt cuprinse mai repede de virus, iar creșterea excponențială a contaminării este mai mare, potrivit El Pais.

Autoritățile distribuie 650.000 de teste rapide, pentru a identifica dimensiunea epidemiei care a ajuns la 35.000 de cazuri depistate și 2.300 de morți. 12% dintre cazurile de contaminare sunt în rândul medicilor și al personalului medical.

Ministrul Apărării a anunțat, într-o emisiune de televiziune, că armata a descoperit cadavre ale unor bătrâni din casele pentru vârstnici din jurul Madridului. Margarita Robles a spus că un asemenea comportament inuman nu va fi tolerat și că aceia care sunt responsabili vor fi duși în fața procurorilor. „Vom fi implacabili și transmitem un mesaj clar - cele mai aspre pedepse legale vor fi aplicate celor care nu-și îndeplinesc obligațiile”, a spus Robles.

Creșterea numărului de decese în Spania, cu o mie în doar câteva zile, numărul total fiind acum de 2.322, a supalicitat spitalele și casele funerare. Autoritățile de la Madrid au transformat Palacio de Hielo, un imens patinoar din nord-vestul capitalei, într-o morgă, unde sunt depuse trupurile neînsuflețite ale victimelor noului coronavirus.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG