Linkuri accesibilitate

Specialiști, despre fenomenul „umflării mașinilor”: „E o tendință riscantă”


În ultimul deceniu, automobilele au devenit mai mari și mai grele, ceea ce afectează siguranța și infrastructura de drumuri.
În ultimul deceniu, automobilele au devenit mai mari și mai grele, ceea ce afectează siguranța și infrastructura de drumuri.

Autoturismele moderne sunt tot mai mari, mai grele și mai greu de controlat. Comparativ cu vehiculele de acum un deceniu, cele actuale s-au schimbat radical – iar această transformare vine la pachet cu riscuri considerabile, notează Știrile ProTV.

Un nou raport atrage atenția asupra unui fenomen numit „umflarea mașinilor”, adică o creștere a dimensiunilor și greutății automobilelor în ultimii ani. În medie, mașinile vândute în Europa cântăresc astăzi cu aproximativ 100 de kilograme mai mult decât cele de acum zece ani.

Specialiștii avertizează că această tendință poate avea consecințe grave. Mașinile mai grele sunt mai dificil de oprit în cazuri de urgență, ceea ce crește riscul accidentelor.

În același timp, infrastructura urbană nu ține pasul cu noile dimensiuni ale autoturismelor. Parcările, proiectate pentru lățimi de cel mult 2,3 metri, devin tot mai neîncăpătoare pentru noile modele mai voluminoase.

Citește mai mult pe Știrile ProTV.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG