Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătății și-a dat avizul pentru spitalul construit de Asociația „Dăruiește viață”


Spitalul construit în curtea Spitalului „Marie Curie” din București este pentru copiii bolnavi de cancer.
Spitalul construit în curtea Spitalului „Marie Curie” din București este pentru copiii bolnavi de cancer.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a avizat structura modificată a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie", care include spitalul construit din donațiile strânse de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă".

„Acordarea avizului pentru structura modificată a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'M. S. Curie' a permis deplasarea echipei Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti pentru efectuarea evaluării necesare autorizării sanitare a clădirii spitalului, care va fi eliberată la începutul săptămânii viitoare", a informat Ministerul Sănătăţii.

În paralel cu activitatea de autorizare, personalul administrativ şi de specialitate al spitalului inventariază bunurile şi echipamentele din noua clădire pentru a putea fi încheiată donarea acestora şi înregistrarea în patrimoniul spitalului, mai arată ministerul.

Spitalul construit de „Dăruiește Viață” este primul spital c0nstruit în ultimii 34 de ani pentru copiii bolnavi de cancer din România.

Ministerul Sănătăţii susține că a trimis o echipă de specialişti încă din luna februarie pentru ca acest proces să se desfăşoare mai rapid.

Însă, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, care au strâns banii pentru spital, au ieșit zilele trecute și au spus că ministrul Alexandru Rafila „pune bețe în roate spitalului”.

„Am încercat să avem un parteneriat cu Ministerul Sănătății, de un an de zile purtăm discuții pe tema spitalului, ministrul Rafila a vizitat clădirea anul trecut și știa exact în ce stadiu suntem și ce facem. Ne așteptam la ajutor, implicare și susținere, primim blamare și bețe în roate. Mai presus de orgoliu și ambiții ar trebui totuși să stea viața unor pacienți și munca și efortul a sute de mii de oameni și al întregului personal medical al spitalului”, a scris Oana Gheorghiu pe Facebook în urmă cu două zile.

Prima clădire din spitalul construit de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” în curtea Spitalului „Marie Curie” din București a fost finalizată pe 24 noiembrie 2023.

În această clădire se vor muta o parte dintre secţiile Spitalului „Marie Curie”.

Proiectul va continua cu construcţia celei de-a doua clădiri, care ar urma să găzduiască celelalte specializări ale unităţii medicale.

În total, construcția și dotarea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer din România a costat 53 de milioane de euro.

Banii au fost strânși din donațiile făcute de 350.000 de oameni și din sponsorizările făcute de 8.000 de companii.

Spitalul are 9 niveluri și va avea secții de oncologie, radioterapie, chirurgie și neurochirurgie.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG