Linkuri accesibilitate

7 spitale din București în top 10 al mitei cerute pacienților


Anti-Bribery Synergy, un organism de certificare acreditat internaţional şi cu operaţiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management antimită, a publicat recent un top al mitei în spitalele din România, în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii.

Analiza a fost făcută pe baza răspunsurilor pacienţilor din 352 unităţi medicale din întreaga ţară.

Mecanismul de feedback este un instrument de monitorizare cu privire la calitatea serviciilor a 352 spitale publice din Romania si este reprezentat de un chestionar pe care pacienții îl pot completa prin SMS sau online.

Pe locul întâi se află Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu 153 de răspunsuri afirmative, iar pe locul al treilea Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan" din Bucureşti, cu 98 de răspunsuri afirmative la întrebarea "Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?", conform Agerpres.

Spitalul Judeţean Brăila ocupă locul al doilea în acest top, după ce, în perioada ianuarie - iulie, 147 de pacienţi au declarat că li s-a cerut mită în timp ce erau pacienţi în unitatea medicală respectivă.

Potrivit raportului întocmit de Anti-Bribery Synergy, la întrebarea "Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?" pusă în cele 352 de unităţi medicale din întreaga ţară, au fost primite aproximativ 3.800 de răspunsuri afirmative.

Top 10 complet

  • SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA - București
  • SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BRAILA
  • SPITALUL CLINIC DE URGENTA SF IOAN - București
  • SPITALUL CLINIC FILANTROPIA – Bucureşti
  • INSTITUTUL DE BOLI INFECTIOASE „Dr. MATEI BALS” – Bucureşti
  • INSTITUTUL CLINIC FUNDENI – Bucureşti
  • INSTITUTUL ONCOLOGIC PROF DR AL TRESTIOREANU - București
  • INSTITUTUL NATIONAL PENTRU SANATATEA MAMEI SI COPILULUI ALLESANDRESCU RUSESCU – Bucureşti
  • SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA PLOIESTI – Ploieşti
  • SPITALUL JUDETEAN ARGES (PITESTI) – Piteşti

La polul opus al clasamentului, unde nicio persoană nu a raportat faptul că i-au fost solicitaţi bani sau atenţii de către medicii sau asistentele vreunei unităţi medicale, se află spitale precum Centrul Medical de Evaluare, Terapie Educatie Medicala Specifică şi Recuperare pentru Copii si Tineri – Buziaş (Timiș), CETTT Sf Stelian– Bucureşti, Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Prof. Dr. N. Paulescu - Bucureşti, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad – Brad (Hunedoara), Spitalul Psihiatrie Cronici Siret – Siret (Suceava), arată datele Anti-Bribery Synergy.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG