Linkuri accesibilitate

Spitalul Județean Deva intră în carantină totală timp de 14 zile


Romania- generic Covid 19
Romania- generic Covid 19

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara decis să închidă pentru 14 zile Spitalul Județean de Urgență Deva, astfel încât nicio persoană nu va intra sau ieși din unitatea spitalicească. Este cel de-al treilea spital care este pus sub carantină după cele din Suceava și Focșani.

„DSP Hunedoara a transmis Spitalului Județean de Urgență Deva o adresă prin care se comunică luarea unor măsuri începând de duminică seara. Astfel, medicii depistați pozitiv COVID-19 vor fi internați pe Secția de Boli Infecțioase a spitalului, iar restul personalului medical va îngriji pacienții internați, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese. În această perioadă se intensifică procedurile de curățenie, dezinfecție, se instalează echipament de protecție iar spitalul nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile. De asemenea, nici pacienții nu vor fi externați în acest interval, pentru a evita răspândirea coronavirusului”, a declarat Lucian Morogan, purtător de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, pentru Mediafax.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Deva au fost confirmați pozitiv cu coronavirus patru medici, dintre care doi de la Secția de Oncologie, aceștia fiind transferați la Timișoara.

„Mai sunt doi medici confirmați, unul fiind șeful Secției de Interne 2”, a precizat Morogan.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, a declarat la Digi24, că managerul Spitalului Județean de Urgență a fost suspendat începând de luni dimineață de la ora 10:00. El a spus că managerul nici măcar nu îi răspundea la telefon.

„Mai sunt 69 de pacienți, care în perioada următoare vor fi izolați, li se vor face testele și încercăm să îi externăm”, a adăugat prefectul.

Pe de altă parte, Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara, a declarat că este „convins că nu o să mai există probleme divergente în domeniul comunicării”.

XS
SM
MD
LG