Linkuri accesibilitate

Sprijin de 1 miliard de euro pentru IMM-uri prin granturi nerambursabile


Virgil Popescu
Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a anunțat un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, banii urmând să fie împărțiți în trei proiecte.

La Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vom avea un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, fresh money. Va fi împărțit în trei proiecte: 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant; 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente; 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă”, a scris, miercuri, pe Facebook, Virgil Popescu.

Totodată, ministrul Economiei a precizat că a emis un ordin prin care a cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie planurile de investiții pe 5 ani, „investiții serioase, care să fie în concordanță cu Green Deal”.

Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investiții de circa 12 miliarde de euro”, a conchis Virgil Popescu

Într-un interviu pentru G4Media, oficialul a vorbit și despre investițiile programate de marile companii energetice de stat pentru viitorii 5 ani, printre care construirea de parcuri eoliene ale Hidroelectrica, și a spus că situația investițiilor din Marea Neagră va putea fi deblocată abia după campania electorală și alegerile parlamentare.

Virgil Popescu a oferit detalii și despre proiectul construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Oficialul a arătat că vrea realizarea unui consorțiu din care să facă parte și compania canadiană care deține tehnologia CANDU, precum și finanțatori din „SUA, NATO sau UE”.

La începutul lunii mai, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a cerut Nuclearelectrica abrogarea strategiei de continuare a proiectului Unitățile 3 și 4 Cernavodă și inițierea procedurilor privind încetarea negocierilor cu China General Nuclear Power.

XS
SM
MD
LG