Linkuri accesibilitate

Întâlnire a conducerii SRI cu șefii CIA și ai comunității de informații din SUA


Directorul SRI, Eduard Hellvig
Directorul SRI, Eduard Hellvig

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, și prim-adjunctul SRI, Răzvan Ionescu, s-au întâlnit în SUA cu șefa Comunității Naționale de Informații a SUA, Avril Haines, și cu directorul CIA, William J. Burns.

Principalele teme de pe agenda convorbirilor au privit situația de securitate regională și globală în contextul actual, cât și dinamica situației operative, transmite SRI.

„În cadrul discuțiilor au fost punctate importanța cooperării și schimbului de informații dintre SRI și serviciile din SUA, rezultatele obținute precum și modalitățile de continuare a parteneriatului strategic în domeniile analizate”, arată sursa citată.

La finalul întâlnirilor, atât conducerea SRI cât și cele ale structurilor de intelligence ale SUA au reconfirmat „angajamentele de a continua să lucreze împreună pentru a preveni și contracara agresiunile care amenință securitatea națională și regională, inclusiv a celor cu impact la nivel global”, transmite SRI.

Întâlnirea are loc în contextul invaziei rusești în Ucraina, de la care s-a împlinit un an pe 24 februarie și al provocărilor de securitate împotriva Republicii Moldova, despre care a avertizat și președinta Maia Sandu.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG