Linkuri accesibilitate

Statele Unite: 1.509 decese în ultimele 24 de ore


USA -- coronavirus in Brooklin
USA -- coronavirus in Brooklin

Statele Unite ale Americii au înregistrat 1.509 decese din cauza infecției cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanț al Universității Johns Hopkins

În total, până în prezent, 23.529 de persoane în SUA au murit din cauza infecției cu noul virus, fiind țara cu numărul cel mai mare de decese, iar numărul infectărilor a trecut de 580.000.

În tot acest timp, președintele Trump a apărat răspunsul autorităților în fața pandemiei de coronavirus și a arătat că nu intenționează să îl concedieze pe Anthony Fauci, principalul consilier medical, după ce expertul a afirmat că primele eforturi de atenuare puteau salva mai multe vieți.

Duminică, Donald Trump a redistribuit pe Twitter un mesaj cu hashtag-ul #FireFauci (Concediază-l pe Fauci), alimentând speculaţiile potrivit cărora şi-a pierdut răbdarea cu renumitul om de ştiinţă apreciat de americani şi care atrage constant atenţia asupra pericolelor unei ieşiri prea rapide din izolare. Fauci conduce Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din 1984.

Președintele a anunțat că el are autoritatea de a decide când să redeschisă economia în ciuda unei decizii precedente de a lăsa decizia pe seama guvernatorilor și a întrebărilor privind competența constituțională.

Zece guvernatori de pe coasta de est și de pe cea de vest s-au aliat în două alianțe regionale menite a găsi soluții graduale pentru redeschiderea economiei odată ce rata infectărilor începe să scadă.

Oficialii au subliniat că deciziile privind redeschiderea afacerilor neesențiale, școlilor și universitățile vor pune sănătatea cetățenilor înainte de politică.

Administrația Trump a indicat data de 1 mai drept momentul în care ar putea începe relaxarea măsurilor restrictive.

XS
SM
MD
LG