Linkuri accesibilitate

Ștefan Godei, administratorul unuia dintre „azilele groazei” din Voluntari, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu


DNA a dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Ștefan Godei, administratorul azilului groazei din Voluntari.

Ștefan Godei, cel care a condus unul dintre „azilele groazei” pentru persoane cu dizabilități din Voluntari, este urmărit penal de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru complicitate la abuz în serviciu.

„În zilele de 10 și 11 mai 2023, suspectul G.Ș.C., în calitatea menționată mai sus [de președinte al unei asociații ce deține un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, n.r.], în scopul obținerii licenței de funcționare pentru un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități pe care-l deținea în orașul Voluntari, județul Ilfov, ar fi completat documentele necesare conform instrucțiunilor trasate de inculpații Rontescu Florina și Năstase Andrei Cornel, inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, pentru a dovedi îndeplinirea standardele minime de calitate de către centrul respectiv”, descrie comunicatul DNA.

„Ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, un raport favorabil în condițiile în care centrul respectiv nu îndeplinea cerințele minime de funcționare, prevăzute de lege”, transmite DNA.

Pe lângă conducerea unuia dintre azilele groazei din Voluntari, Ștefan Godei figura până recent ca angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, de unde încasa lunar câte 3.000 de lei. Ultimul salariu de la cabinetul senatorial l-a încasat în februarie 2023.

Gabriela Firea a negat în repetate rânduri sau a minimizat legătura cu Godei, cu care apare în numeroase fotografii de-a lungul anilor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG