Linkuri accesibilitate

Magnatul Benny Steinmetz, reţinut în Cipru, în baza mandatului emis de autorităţile române


Grecia refuzase punerea în executare a mandatului european de arestare.
Grecia refuzase punerea în executare a mandatului european de arestare.

Magnatul Benny Steinmetz, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul ”Ferma Băneasa”, a fost reţinut în Cipru. Informația a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al omului de afaceri, citat de Reuters.

Steinmetz a fost reţinut joi, la sosirea pe aeroportul din Larnaca, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române. Purtătorul de cuvânt al omului de afaceri spune că Italia și Grecia fac parte din țările europene care au refuzat punerea în executare a aceluiași madat.

„Curtea de Apel Braşov a transmis autorităţilor din Republica Elenă un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma localizării sale pe teritoriul acestui stat. Predarea a fost refuzată de către statul solicitat, autoritatea de executare din Republica Elenă apreciind că sus-numitul nu a beneficiat de un proces echitabil”, conform celor mai recente date transmise de Ministrul Justiției cu privire la situaţia acestuia.

Magnatul Benyamin Steinmetz a fost condamnat în decembrie 2020, în lipsă, la 5 ani de închisoare cu executare pentru constituire de grup infracţional organizat. În același dosar, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de detenţie, iar Paul al României, la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.


  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG