Linkuri accesibilitate

SUA acuză Iranul că a sechestrat temporar un petrolier în strâmtoarea Ormuz


Imagini publicate de CENTCOM arată momentul în care forțe speciale coboară dintr-un elicopter la bordul petrolierului
Imagini publicate de CENTCOM arată momentul în care forțe speciale coboară dintr-un elicopter la bordul petrolierului

Centrul de comandă al Armatei Americane ( CENTCOM) afirmă că marina iraniană a sechestrat temporar și a urcat la bordul unui petrolier sub pavilion liberian în apropiere de strâmtoarea Ormuz.

Incidentul vine să suplimenteze tensiunile deja extrem de ridicate între Washington și Teheran.

CENTCOM a publicat și imagini în care se vede cum persoane ce par a fi din forțele speciale coboară pe frânghie dintr-un elicopter pe petrolierul MV Wila, a cărui ultimă poziție pare să fie pe coasta estică a Emiratelor Arabe Unite, în apropiere de orașul Khorfakkan.

Nava a fost ținută de marina iraniană pentru circa cinci ore înainte de a fi eliberată, a afirmat un oficial american sub protecția anonimatului pentru Associated Press.

Ambarcațiunea nu a emis niciun semnal că ar avea probleme, înainte sau după sechestrare, a arătat oficialul menționat.

Armata americană nu a menționat niciun motiv pentru care iranienii au oprit petrolierul. Presa sau oficialii din Iran nu au confirmat imediat sechestrarea și nu au furnizat un motiv.

Tensiunile dintre Statele Unite și Iran au escaladat în special din 2018 când administrația Trump s-a retras din acordul internațional încheiat de Teheran cu marile puteri și a reimpus sancțiuni.

XS
SM
MD
LG