Linkuri accesibilitate

SUA anunță asistență de securitate de până la 1,7 miliarde de dolari pentru Ucraina


Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

Statele Unite au anunțat pe 29 iulie două pachete de asistență pentru Ucraina în valoare de 1,7 miliarde de dolari.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că pachetul prezidențial, evaluat la 200 de milioane de dolari, va include interceptoare de apărare antiaeriană, muniții pentru HIMARS, cartușe de artilerie și mortiere, precum și rachete Javelin și alte rachete antitanc.

De asemenea, Departamentul de Apărare al SUA a anunțat 1,5 miliarde de dolari prin fondurile inițiativei de asistență pentru securitate.

Resursele „vor spori apărarea antiaeriană a Ucrainei” prin capacitatea de tragere cu rază lungă de acțiune și arme antitanc, precum și echipamente pentru a susține donațiile anterioare din partea Statelor Unite, a spus Kirby.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG