Linkuri accesibilitate

SUA au decis să închidă ultimele două consulate din Rusia


Departamentul de Stat a anunțat că SUA vor închide ultimele două consultate din Rusia, cele de la Vladivostok și Ekaterinburg, informează Reuters.

Decizia a fost luată după o discuție între secretarul de stat, Mike Pompeo, și ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, și face parte din „eforturile de a garanta funcționarea în siguranță a misiunii diplomatice a Statelor Unite în Federația Rusă”.

Ambasada Statelor Unite la Moscova a precizat că din luna martie a suspendat operațiunile la consulatul din Vladivostok și a redus operațiunile la Ekaterinburg din cauza pandemiei.

Zece diplomați din aceste consulate urmează să fie transferați la ambasada SUA de la Moscova, iar 33 de angajați locali își vor pierde locurile de muncă.

În consecință, ambasada SUA de la Moscova rămâne singura reprezentanță diplomatică a Statelor Unite în Rusia.

Potrivit Departamentului de Stat, nu este prevăzută vreo acțiune în privința consulatelor Rusiei în Statele Unite.

Rusia a închis în martie 2018 consulatul SUA de la Sankt Petersburg în timpul disputei diplomatice după otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal.

În acest moment, nu este foarte clar dacă aceste consulate se vor închide până pe 20 ianuarie când viitorul președinte al SUA, Joe Biden, își va începe mandatul.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG