Linkuri accesibilitate

Donald Trump sugerează că ar accepta audierea sa în Camera Reprezentanților


Președintele american spune că vrea ca Congresul american să fie din nou concentrat

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat luni că analizează posibilitatea de a depune mărturie în Camera Reprezentanţilor în cadrul anchetei care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii.

„Chiar dacă nu am făcut nimic rău şi nu îmi place să ofer credibilitate acestei farse care nu respectă procedurile judiciare, îmi place ideea şi o voi analiza serios, pentru a face Congresul să fie din nou concentrat", a declarat Donald Trump prin intermediul Twitter, referindu-se la posibilitatea de a depune mărturie în Camera Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG