Linkuri accesibilitate

SUA trimit Ucrainei un ajutor militar de 300 de milioane de dolari


Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat reporterilor că finanțarea va veni de la Pentagon, care a economisit bani pe contracte.
Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat reporterilor că finanțarea va veni de la Pentagon, care a economisit bani pe contracte.

Administrația Biden a anunțat marți că va trimite Ucrainei 300 de milioane de dolari sub formă de ajutor militar.

Este primul pachet de ajutor acordat Ucrainei după multe luni în care republicanii au blocat în Congres un ajutor de 60 de miliarde de dolari.

Casa Albă se străduiește să găsească modalități de a trimite mai multă asistență militară Ucrainei, după ce finanțarea aprobată de Congres s-a epuizat în decembrie.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat reporterilor pe 12 martie că finanțarea va veni de la Pentagon, care a economisit bani pe contracte.

Cele 300 de milioane de dolari reprezintă o eroare de rotunjire în bugetul de aproximativ 840 de miliarde de dolari al Pentagonului.

Sullivan a spus că finanțarea va fi folosită pentru a trimite în Ucraina cartușe de artilerie și muniții pentru sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS).

El a spus că ajutorul va fi suficient doar pentru câteva săptămâni.

Rusia și-a intensificat atacurile de-a lungul frontului în acest an pentru că forțele armate ale Ucrainei suferă din cauza lipsei de muniții și rachete.

Până marți, Statele Unite, cea mai consistentă sursă de ajutor militar pentru Ucraina în ultimii doi ani, de la invadarea ei de Rusia lui Putin, nu au reușit să aprobe noi transporturi de arme către țară, pe fondul blocajului din Congres.

Oficialii serviciilor de informații americane au declarat luni Congresului că, dacă Statele Unite nu vor trimite ajutor în curând Ucrainei, forțele sale se vor lupta să oprească progresele Rusiei.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG