Linkuri accesibilitate

Varianta Delta sperie SUA. Variantele lui Joe Biden pentru angajați: vaccin sau mască


Președintele american, Joe Biden, într-o vizită la Institutul Medical din Bethesda, Maryland, 11 februarie 2021.
Președintele american, Joe Biden, într-o vizită la Institutul Medical din Bethesda, Maryland, 11 februarie 2021.

Președintele american, Joe Biden, le va cere joi tuturor angajaților din instituțiile federale americane să se vaccineze împotriva Covid-19, altfel trebuie să se testeze regulat, să respecte distanțarea socială și să poarte mască în interiorul instituțiilor.

Decizia președintelui vine după ce țara sa se confruntă cu un nou val pandemic generat de răspândirea tulpinii Delta. Statele Unite au înregistrat, miercuri, 84.534 de infectări cu Covid-19 și 483 de morți, cel mai mare număr din 9 aprilie încoace.

Karine Jean-Pierre, secretar de presă adjunct la Casa Albă, a refuzat miercuri să ofere detalii despre discursul președintelui. A subliniat că Joe Biden le va oferi angajaților opțiunea de a alege, cu speranța ca opțiunile valabile să îi încurajeze pe oameni să se vaccineze.

Planul, potrivit spuselor ei, intenționează să „confirme statutul vaccinului și respectarea protocoalelor stricte Covid-19, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii, chiar și în comunitățile care nu au o răspândire substanțială (a virusului, n.r.) și (implicit, nevoia de, n.r.) teste regulate.”

Miercuri, Guvernatorul statului american New York, Andrew M. Cuomo, a anunțat că toți angajații de stat vor trebui să arate dovada vaccinării sau trebuie să se testeze săptămânal.

Mai multe țări se confruntă în prezent cu o creștere rapidă a numărului de infectări cu virusul SARS-Cov-2. În imaginea de față, un asistent medical îngrijește un pacient infectat cu Covid-19 la un spital din Teheran, 28 iulie 2021.
Mai multe țări se confruntă în prezent cu o creștere rapidă a numărului de infectări cu virusul SARS-Cov-2. În imaginea de față, un asistent medical îngrijește un pacient infectat cu Covid-19 la un spital din Teheran, 28 iulie 2021.

Cuomo a anunțat de asemenea că spitalele publice se vor confrunta cu reguli mai dure, iar cadrele medicale ce lucrează direct cu pacienții vor trebui să se vaccineze obligatoriu.

„Lucrăm cu sindicatele noastre pentru a implementa acest lucru într-o manieră rapidă și corectă”, a punctat acesta.

Anunțul lui vine după ce Bill de Blasio, primarul orașului New York City, și Gavin Newsom, guvernatorul statului California, au anunțat că le vor cere angajaților de stat să se inoculeze, altfel riscă să fie supuși testării săptămânale.

„Suntem epuizați de retorica de dreapta ce perpetuează dezinformarea cu privire la vaccin și eficacitatea și siguranța acestuia”, a declarat democratul Newsom.

„Suntem epuizați de politizarea acestei pandemii, unde oamenii au echivalat purtarea măștii cu Holocaustul. Este rușinor, lipsit de convingere și trebuie condamnat”, a continuat acesta.

Acțiunile acestora vor acoperi sutele de mii de angajați de stat din cele două regiuni, precum și mai bine de cele 2 milioane de angajați din sănătate (de la stat și din privat).

În New York City, aproximativ 340.000 de angajați, inclusiv profesori și polițiști, vor trebui să se conformeze cu noul ordin începând cu data de 13 septembrie, când aproape un milion de elevi se vor întoarce la școală.

Nevoia de a avea angajații vaccinați începe să devină populară în Statele Unite.

Facebook a anunțat miercuri că toți ce care intenționează să se întoarcă fizic la birouri trebuie să fie vaccinați.

„Odată cu redeschiderea birourilor noastre, vom solicita vaccinarea oricărei persoane ce vine să lucreze în oricare dintre sediile noastre din State”, a declarat vicepreședintele oamenilor, Lori Goler. „Modul în care vom implementa această politică va depinde de condițiile și reglementările locale.”

Potrivit lui Goler, Facebook va implementa un proces pentru persoanele care nu pot fi vaccinate pentru diferite motive, inclusiv cele medicale. Mulți dintre angajații Facebook pot continua să lucreze de acasă pe durata pandemiei dacă munca lor poate fi făcută de acasă.

  • 16x9 Image

    Sorin Dojan

    Absolvent in Drept la Universitatea Queen Mary din Londra, a ales jurnalismul din pasiune pentru oameni si povestile lor de viata. Anterior, a lucrat ca Editor Asistent la diferite publicatii academice, precum Queen Mary Human Rights Review si Women's History Review.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG