Linkuri accesibilitate

Sudan. Au reînceput luptele după expirarea unui acord de încetare a focului


Capitala Sudanului, Khartoum, e de două luni scena luptelor violente între armată și gruparea paramilitară RSF. Imagine din 1 mai 2023

Schimburi de focuri susținute și atacuri de artilerie au fost semnalate în mai multe zone ale capitalei Sudanului, Khartoum, duminică dimineața, la scurt timp după expirarea unui acord de încetare a focului pentru 24 de ore, transmite Reuters.

Cele 24 de ore au însemnat o scurtă pauză a confruntărilor între facțiuni militare rivale, începute acum două luni.

Potrivit Reuters, martorii relatează că focul a fost reluat imediat după încetarea perioadei convenite, la ora 6:00 locală, duminică dimineață.

S-au auzit focuri de artilerie în zona Sharq el-Nil, la periferia de est a capitalei, și în jurul unui pod care leagă localitățile Omdurman și Bahri. De asemenea, explozii și confruntări au fost semnalate în Khartoum.

Conflictul între armata Sudanului şi forţa paramilitară rivală – RSF a izbucnit pe 15 aprilie 2023 din cauza tensiunilor legate planul susținut internațional pentru o tranziție către o guvernare civilă.

Peste 1,9 milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza conflictului, care a declanșat o criză umanitară majoră.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG