Linkuri accesibilitate

Tăriceanu, între ciocan și nicovală. Disidenții ALDE cer congres, altfel vor să rupă partidul


Călin Popescu Tăriceanu se aliază cu Victor Ponta.
Călin Popescu Tăriceanu se aliază cu Victor Ponta.

Situația în ALDE este tensionată. Ciprian Lucian Roșca, fost PSD trecut la ALDE, aflat acum în tabăra contestatarilor ieșirii de la guvernare și a alianței cu Pro România, sustine că disidenții ar putea inființa un nou partid în situația în care nu se acceptă organizarea unui congres.

Roșca, secretar se stat în Ministerul Dezvoltării, spune că partidul ar putea fi condus de senatorul Daniel Zamfir, unul dintre principalii adversari ai lui Călin Popescu Tăriceanu. În urmă cu o săptămână Roșca a cerut demisia lui Varujan Vosganian de la conducerea filialei Iași.

"Dacă nu va fi congres, atunci rămâne varianta unei noi platforme politice alături de cei care gândim altfel în ALDE. Am mai vorbit cu alte două-trei persoane din partid despre acest lucru. Cea mai potrivită persoană pentru a conduce nouă formațiune este senatorul Daniel Zamfir. Are notorietate și a luptat constant împotriva abuzurilor", spune Ciprian Lucian Roșca, potrivit New.ro.

În opinia lui Roșca pe scena politică mai există loc pentru un nou partid, iar dacă ALDE nu renunță la alianța cu Pro România va ajunge să se ”topească” în formațiunea politică a lui Victor Ponta.

"Ideea cu noul partid este împărtășită de mine și de alte câteva persoane din ALDE. Următoarele două săptămâni sunt extrem de importante. Se depune și moțiunea de cenzură, iar undeva până pe 10 octombrie lucrurile se vor așeza pe un făgaș", precizează Cprian Lucian Roșca.

Ciprian Lucian Rosca a fost acuzat, în 2018, de ANAF că a “efectuat acte de natură infracțională” la o societate comercială pe care a administrat-o, aducând prejudicii bugetului statului. ANAF a demarat procedura de executare silită a lui Rosca, dar actualul secretar de stat a contestat în instanță, iar procesul se află rolul judecătoriei Iași.

Tensiunea din ALDE este în continuă creștere, iar Călin Popescu Tăriceanu este presat de mai multe organizații să renunțe la alianța cu Pro România și partidul să revină la guvernare.

Acum două zile, filiala ALDE Brașov a adoptat o rezoluție prin care îi cer lui Tăriceanu exact aceste lucruri.

Nu ne cereți să urcăm în avion cu un pirat deghizat în copilot iscusit. Dacă mai sunteți pilot și comandant, gândiți-vă la pasageri. Dacă mai sunteți lider, gândiți-vă la țara asta și la oamenii ei", scriu membrii ALDE Brasov.

ALDE pare că se află în plină disoluție. Deja partidul a pierdut grupul parlamentar de la Camera Deputaților, iar mai mulți lideri au cerut organizarea unui congres care să ia o decizie în ce privește viitorul partidului și chiar funcția de președinte deținută de Tăriceanu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG