Linkuri accesibilitate

ALDE rămâne fără grup la Cameră, iar Meleșcanu îl blochează pe Tăriceanu în Senat


PSD îi pune bețe în roate lui Tăriceanu, în Parlament, după ce acesta a rupt alianța cu social-democrații.
PSD îi pune bețe în roate lui Tăriceanu, în Parlament, după ce acesta a rupt alianța cu social-democrații.

Deputații ALDE care au acceptat funcții în guvernul PSD și-au dat demisia luni din grupul ALDE de la Camera Deputaților, lăsând astfel partidul fără numărul necesar de deputați pentru a avea un grup parlamentar. Tot luni, a fost respinsă la Senat formarea unui grup mixt, cerută de Tăriceanu.

Marian Cucşa, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Mihai Niţă şi-au depus demisiile din grupul ALDE de la Camera Deputaților. Astfel, grupul parlamentar al ALDE nu mai există, deoarece doar nouă din cei 14 rămaşi au fost aleşi pe listele ALDE, în 2016.

Potrivit articolului 12 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, grupurile parlamentare se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale.

La Senat, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost blocat să formeze un grup parlamentar mixt, denumit „Democrația” și format din senatori neafiliați, plecați din ALDE și PSD. Și la Senat, grupul ALDE s-a desființat.

Trei senatori trecuți la Pro România au cerut afilierea la grupul ALDE, iar Tăriceanu a solicitat conducerii Senatului - Teodor Meleșcanu, exclus din ALDE și susținut acum de PSD - să înființeze un grup parlamentar mixt. PSD a contestat însă solicitarea și a cerut un punct de vedere de la Comisia de Regulament, care va mai dura.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG