Linkuri accesibilitate

Tăriceanu acuză un plan „mârșav” al Vioricăi Dăncilă de a prelua și destructura ALDE


Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a sesizat dorinţa Vioricăi Dăncilă de a prelua şi destructura partidul ALDE şi i-a dejucat planul mârşav, conform Mediafax.

”Pe măsură ce trece timpul, aflu lucruri noi, deci ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid şi destructurarea lui şi încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supravieţuieşte. Mă bucur că colegii mei au sesizat această mişcare şi au dejucat acest plan mârşav”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Tăriceanu a mai adăugat că Meleşcanu ar trebui să renunţe la propunerea pentru şefia Senatului.

”Domnul Meleşcanu are suficientă experienţă să-şi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe. Dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge, ştiţi, e vorba aceea românească: capul face, capul trage”, a afirmat Tăriceanu.

ALDE a stabilit, marţi, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleşcanu pentru şefia Senatului, după demisia din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru şefia forului legislativ.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG