Linkuri accesibilitate

Tătaru: 2,3 milioane de români vor primi câte 50 de măști de protecție


Nelu Tataru, State Secretary in the Ministry of Health
Nelu Tataru, State Secretary in the Ministry of Health

Guvernul va acorda 50 de măști pentru o perioadă de două luni, unui număr de 2,3 milioane de persoane, pentru care se vor aloca de la buget 230 de milioane de lei.

Cifrele diferă de cele anunțate la începutul ședinței de guvern de premierul Ludovic Orban și de ministrul Sănătății Nelu Tătaru, care vorbeau de 1,1 milioane de români și de alocarea sumei de 150 de milioane.

„În urma modificării în Parlament a Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat azi (joi - n.red.) o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a anunțat ministrul Nelu Tătaru, după ședința de guvern de joi seara.

Familii defavorizate sunt cele care beneficiază de ajutorul social în baza legii privind venitul minim garantat, persoanele care primesc alocații de susținere a familiei, pensionarii care au pensii de până în 704 lei și persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolul 42 și articolul 58 din Legea 448/2006.

„În trei zile de la aprobarea acestei ordonanțe, autoritățile publice trebuie să trimită către direcțiile de sănătate publică lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, direcțiile de sănătate publică, în trei zile, vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a mai spus Nelu Tătaru, care a precizat că bugetul ministerului va fi suplimentat cu 230 de milioane pentru achiziționarea lor.

XS
SM
MD
LG