Linkuri accesibilitate

Cea mai mare firmă de ciment din Taiwan a blocat importurile de cărbune din Rusia


Imagine generică
Imagine generică

TCC Group Holdings, din Taiwan, cunoscută până acum ca Taiwan Cement, a anunțat că nu va mai cumpăra cărbune din Rusia. 

TCC a emis o declarație că nu va mai cumpăra cărbune din Rusia după ce ultimele transporturi în baza contractelor existente au sosit în octombrie trecut.

Decizia a fost luată după o întâlnire a reprezentanților companiei, care a avut loc în iunie, cu grupuri de acțiune pentru mediu, a informat Radio Taiwan International.

Compania a spus că pentru a îndeplini cerințele guvernamentale privind conținutul scăzut de cenușă și sulf, Hoping Power Plant a folosit o combinație de cărbune din Australia, Indonezia și Rusia.

Potrivit TCC, cărbunele rusesc avea un conținut moderat de cenușă, un conținut scăzut de sulf și avea nevoie de doar șase zile pentru a ajunge în Taiwan.

Grupurile ecologiste din Taiwan au salutat decizia TCC Group Holdings, din Taiwan, de a nu mai cumpăra cărbune rusesc pentru centrala Hoping Power.

Reprezentanții Ecodefense, Centrul de Cercetare pentru Energie și Aer Curat (CREA) și Fundația pentru Protecția Drepturilor Mediului (EPRF) au vizitat compania, unde au avut o „discuție solidă”, potrivit comunicatului TCC.

EPRF a lăudat decizia TCC de a opri importul de cărbune rusesc și a spus că este o decizie corectă bazată pe considerentele internaționale privind drepturile omului și mediul.

Potrivit informațiilor de la CREA, ponderea TCC în importurile rusești de cărbune în Taiwan a scăzut de la 17%, în 2023, la 6% în 2024.

EPRF le-a cerut și altor importatori de cărbune rusesc să urmeze exemplul TCC și s-a referit în special la Formosa Plastics Group, unul din cele mai mari grupuri de afaceri din țară, care este cunoscut în special pentru activitățile sale în sectorul petrochimic.

TCC Group Holdings a fost înființată în anul 1946 și este lider în producția de ciment în Taiwan. Domeniul său de activitate include producția și vânzarea de ciment, produse din ciment și beton gata amestecat.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG