Linkuri accesibilitate

Frații Tate, eliberați după ce au fost arestați. Extrădarea, amânată până la soluționarea dosarului


Andrew Tate (dreapta) și fratele său Tristan (stânga) părăsesc Tribunalul București, România, joi, 29 februarie 2024.
Andrew Tate (dreapta) și fratele său Tristan (stânga) părăsesc Tribunalul București, România, joi, 29 februarie 2024.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus marţi amânarea extrădării fraţilor Andrew şi Tristan Tate în Marea Britanie. Totodată, judecătorii au decis ca aceștia să fie puși în libertate până la soluţionarea dosarului pentru care au fost trimiși în judecată în România.

Judecătorii nu s-au opus extrădării, dar au amânat procedura până la soluționarea definită a dosarului pentru care cei doi frați au fost inculpați.

Hotărârea nu este definitivă.

Audiați de judecători, frații Tate au declarat că nu doresc să fie extrădaţi din România, pe care o consideră casa lor și au spus că vor să-și refacă reputația.

Ei au fost reținuți în urmă cu o noapte în baza a două mandate europene de arestare emise de autorităţile din Marea Britanie într-o anchetă privind acuzații de agresiune sexuală.

„La data de 11 martie, în jurul orei 23,15, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii”, a informat marţi dimineaţa IPJ Ilfov.

Vineri, Tribunalul București urmează să decidă dacă va menține sechestrul bunurilor lui Tate pus în aplicare de procurorii români la începutul anului 2023.

Andrew Tate, care a câștigat milioane de fani prin promovarea unui stil de viață agresiv împotriva femeilor, a fost pus sub acuzare în România, împreună cu fratele său Tristan și două românce, pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional pentru exploatarea sexuală a femeilor.

Frații Tate au negat acuzațiile.

Andrew și Tristan Tate au fost ținuți în custodia poliției de la sfârșitul lunii decembrie 2022 până în aprilie 2023. Ulterior, ei au fost plasați în arest la domiciliu până în luna august.

Apoi, frații Tate au fost plasați sub control judiciar ceea ce presupune controale regulate la poliție dar și posibilitatea de a se putea deplasa liber, cu interdicția de a părăsi România.

Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie 2023.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG