Linkuri accesibilitate

Teodorovici se plânge că UE nu discută despre forța de muncă pe care Europa de Vest o ia din România, Polonia și Croația


Ministrul de finanțe spune că vestul de dezvoltă cu forță de muncă venită din estul european

Ministrul de Finanțe, EDugen Orlando Teodorovici, a spus că familia europeană este frumoasă, iubită, dar fiecare stat își securizează propriile interese

„La nivel european, nu se doreşte punerea pe agendă a subiectului forţei de muncă, pentru că sunt interesele statelor care au încă nevoie de angajaţi din România, Croaţia, Polonia etc… Noi vom investi, vom pregăti forţă de muncă în România şi, uşor, uşor, celelalte state vor atrage neconcurenţial de pe piaţa unică forţă de muncă. Nu este în interesul nimănui din afara României sau din afara celor zece ţări care trimit forţă de muncă în Europa să pună un astfel de subiect pe masă. Nu se doreşte, pentru că fiecare se dezvoltă cu forţa de muncă pe care o ia din alte zone. Asta înseamnă familia mare europeană… E o mare familie frumoasă, iubită, dar când vine vorba despre fiecare stat în parte, fiecare este pentru el”, a spus joi Teodorovici într-o conferință a mediului de afaceri, potrivit Agerpres.

El s-a referit și la reticența manifestată la reuniunile pan-europene, la care de pe agenda discuțiilor lipsește o dezbatere în privința circulației forței de muncă. Referirile datează din perioada în care România a deținut președinția Consiliului UE.

„Am încercat să facem o întâlnire comună a miniştrilor muncii şi a miniştrilor de finanţe din cele 28 de state membre, dar nu s-a dorit un astfel de eveniment. Am fost invitat ca preşedinte al Consiliului de Miniştri ai Muncii, unde am constatat că acolo discuţiile se poartă strict pe cee a ce înseamnă siguranţa muncii, respectarea condiţiilor de lucru, dar nu elemente precum migrarea forţei de muncă. Ce se întâmplă cu cele 10 ţări care trimit forţa de muncă în Vestul Europei? Cum ar trebui să acţioneze celelalte ţări care primesc forţă de muncă? Astfel de lucruri pe care mă aşteptam să le discutăm nu se regăsesc pe agendă”, a afirmat ministrul de Finanţe, citat de Mediafax.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG