Linkuri accesibilitate

Thomas Cook, cea mai veche agenție de turism din lume, a intrat în faliment


Compania britanică Thomas Cook, una dintre cele mai vechi agenții de turism din lume, a intrat în faliment, toate zborurile și rezervările fiind anulate, iar sute de mii de turiști rămași fără vacanțe.

Reprezentanţii companiei cu o vechime de 178 de ani au spus că nu văd altă soluţie decât falimentul, după ce negocierile între Thomas Cook şi acţionarii-cheie - privind recapitalizarea şi reorganizarea - au eşuat, determinând intrarea în „lichidare imediată”, transmite upi.com.

Premierul britanic Boris Johnson a promis că autorităţile vor veni în ajutorul turiştilor blocaţi în urma falimentului operatorului de turism Thomas Cook, potrivit dpa.

Autoritatea de Aviație Civilă a precizat că mai mult de 150.000 de turişti britanici se află în prezent în străinătate şi vor trebui repatriaţi.

La nivel mondial, circa 600.000 de turişti ar fi afectaţi de falimentul britanicilor de la Thomas Cook, potrivit Business Insider.

„Este o situaţie foarte dificilă şi, desigur, gândurile noastre sunt alături de clienţii Thomas Cook, turiştii, care acum pot întâmpina dificultăţi în a ajunge acasă”, a mai spus, potrivit Agerpres, Boris Johnson, de la bordul avionului cu care călătorea spre New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU.

De asemenea, viitorul celor 21.000 de angajați ai Thomas Cook rămâne incert, relatează The Guardian.

Colapsul Thomas Cook vine la trei zile după ce firma a anunţat că încearcă securizarea unei finanţări de 250 milioane de dolari de la acţionari, dincolo de injecţia iniţială de capital, de 1,2 miliarde de dolari, relatează Mediafax.

În mai 2019, compania îndatorată a înregistrat pierderi de 1,87 miliarde de dolari, în prima jumătate a anului, pe fondul tensiunilor politice din ţări precum Turcia, a valului prelungit de caniculă şi a clienţilor care şi-au decalat vacanţele din cauza Brexitului, dincolo de alte probleme.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG