Linkuri accesibilitate

Tim Walz acceptă nominalizarea la funcția de vicepreședinte. Bill Clinton: „Kamala, președintele bucuriei”


Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a acceptat nominalizarea Partidului Democrat la funcția de vicepreședinte.
Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a acceptat nominalizarea Partidului Democrat la funcția de vicepreședinte.

Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a acceptat nominalizarea democrată pentru funcția de vicepreședinte al SUA. Fostul președinte Bill Clinton, vedeta TV Oprah Winfrey, precum și republicani importanți au vorbit în favoarea Kamalei Harris la a treia zi a Convenției Democraților americani, în desfășurare la Chicago.

Colegul de candidatură al Kamalei Harris, Tim Walz, a folosit un discurs cu multe referiri la activitatea sa de antrenor de fotbal american.

„Am ținut o mulțime de discursuri de încurajare”, a spus candidatul democrat la funcția de vicepreședinte.

„Suntem conduși cu un gol pe teren, dar suntem în ofensivă și avem mingea. Conducem pe teren și, băiete, avem echipa potrivită. Kamala Harris este dură, Kamala Harris are experiență, Kamala Harris este pregătită”, a spus Tim Walz.

Susținătorii aveau în mâini pancarte pe care scria „Antrenorul Walz”.

Walz s-a referit și la trecutul său în serviciul militar, pe care republicanii l-au criticat, și a vorbit, de asemenea, despre experiența sa de profesor de liceu și de antrenor al echipei de fotbal a școlii.

Susținătorii Partidului Democrat din SUA au ținut în timpul discursului lui Tim Walz mini-pancarte pe care scria „Antrenorul Walz”.
Susținătorii Partidului Democrat din SUA au ținut în timpul discursului lui Tim Walz mini-pancarte pe care scria „Antrenorul Walz”.

Candidatul democrat la funcția de vicepreședinte le-a cerut susținătorilor săi să se implice și să lupte pentru victoria Kamalei Harris împotriva lui Donald Trump.

„Așa vom întoarce pagina peste Donald Trump. Așa vom construi o țară în care muncitorii sunt pe primul loc, asistența medicală și locuințele sunt drepturi ale omului, iar guvernul stă naibii departe de dormitorul tău. Așa facem din America un loc în care niciun copil nu este lăsat flămând, unde nicio comunitate nu este lăsată în urmă, unde nimănui nu i se spune că nu aparține”, a spus Tim Walz.

Bill Clinton: „Avem nevoie de Kamala Harris, președintele bucuriei”

Fostul președinte al SUA, Bill Clinton, i-a avertizat pe democrați să nu se complacă în noul avânt pe care îl are campania Kamalei Harris.

„Am văzut mai multe alegeri care ne-au scăpat atunci când credeam că nu se poate întâmpla, când oamenii au fost distrași de probleme false”, a spus Bill Clinton la Convenție.

Clinton l-a ironizat pe Trump pentru narcisismul și obsesia sa pentru mărimea mulțimii.

Bill Clinton a transmis un mesaj de unitate și i-a încurajat pe susținători să nu-și jignească și să îi respecte pe concetățenii cu care nu sunt de acord.

Fostul președinte SUA, Bill Clinton, le-a cerut susținătorilor să nu se complacă și să creadă că alegerile sunt ca și câștigate.
Fostul președinte SUA, Bill Clinton, le-a cerut susținătorilor să nu se complacă și să creadă că alegerile sunt ca și câștigate.

El l-a lăudat pe Joe Biden pentru că a renunțat „voluntar” la candidatură și a vorbit despre speranța pe care Kamala Harris a injectat-o în cursa electorală:

„Dacă votați pentru această echipă, veți fi mândri de asta pentru tot restul vieții”, a spus fostul președinte democrat.

Tim Walz, candidat la funcția de vicepreședinte, vorbește la Convenția Democrată despre „angajamentul față de binele comun”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:12 0:00

Republicani importanți au susținut-o pe Harris

Membri importanți ai Partidului Republican, rival, au vorbit la Convenție și au spus că „partidul nostru funcționează mai degrabă ca un cult”.

„Partidul nostru nu este civilizat sau conservator, este haotic și nebunesc, iar singurul lucru care rămâne de făcut este să renunțe la Trump. În zilele noastre, partidul nostru acționează mai mult ca un cult, un cult care venerează un bandit criminal”, a declarat Geoff Duncan, fost viceguvernator republican al Georgiei.

La rândul ei, Olivia Troye, fost consilier pentru securitate internă al vicepreședintelui Mike Pence din mandatul lui Donald Trump, a spus că „a fost terifiant să fiu în interiorul Casei Albe a lui Trump. Dar nu pot să dorm noaptea gândindu-mă la ce se va întâmpla dacă el se întoarce acolo”.

Celebrități au însuflețit audiența

Convenția a avut și discursuri din partea unor celebrități ca Oprah Winfrey sau Stevie Wonder.

Oprah Winfrey a primit aplauze când a apărut pe scenă neanunțată. Ea a denunțat „oamenii care vor să vă facă să credeți că cărțile sunt periculoase și că puștile de asalt sunt sigure”.

Ea a pus candidatura Kamalei Harris în contextul istoric al altor femei de culoare din istoria SUA care au deschis drumuri pentru drepturile femeilor și ale persoanelor de culoare.

Vedeta de televiziune Oprah Winfrey a apărut neanunțată la Convenția Națională Democrată în a treia zi.
Vedeta de televiziune Oprah Winfrey a apărut neanunțată la Convenția Națională Democrată în a treia zi.

Muzicianul Stevie Wonder a îndemnat mulțimea să aleagă „bucuria în locul furiei”, iar actrița Mindy Kaling a oferit o relatare personală despre cum a gătit cu Kamala Harris. Iar muzicienii John Legend și Sheila E. au cântat la sfârșitul nopții.

De asemenea, Neil Young i-a oferit personal campaniei Kamalei Harris dreptul de a folosi piesa lui „Keep on Rocking in the Free World”. Este același cântec pentru care Neil Young l-a dat în judecată în 2020 pe Donald Trump pentru că l-a folosit în campanie fără drept.

Convenţia Națională Partidului Democrat, la care Kamala Harris a fost învestită candidat al partidului la alegerile prezidențiale din Statele Unite (5 noiembrie), a început luni, pe 19 august, la Chicago.

La eveniment participă, conform paginii evenimentului, 50.000 de oameni, dintre care 5.000 sunt delegați și 15.000 sunt jurnaliști.

Articol redactat cu informații transmise de Reuters, AP și AFP.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG