Linkuri accesibilitate

Toate școlile din Capitală intră pe scenariul galben, deși doar trei sectoare se încadrează în el


Redeschiderea școlilor și a grădinițelor din București se încadrează în scenariul doi, spune Inspectoratul Școlar București, care ia ca repere adresa emisă luni de Direcția de Sănătate Publică corelată cu ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății care stabilește în ce scenarii se încadrează organizarea școlii prin raportare la situația epidemiologică.

„Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a comunicat astăzi, 07.09.2020, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12. Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2″, a transmis Inspectoratul Școlar București într-un răspuns oferit Edupedu.ro.

Este vorba de prezența prin rotație la școală, în sistem mix între prezență și cursuri online. Dacă scenariul roșu presupune doar cursuri online, cel verde presupune prezența fizică la școală pentru toți elevii.

Ministerul Sănătății a publicat luni harta cuscenariile INSP pentru începerea școlii din 14 septembrie. În baza acestei analize epidemiologice, școlile vor decide în care din cele trei scenarii vor propune să se desfășoare orele de curs.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori).

Potrivit documentului citat, Bucureștiul are o rată de incidență de 1.12, iar situația sa ar fi trebuit defalcată pentru fiecare sector în parte. Cu toate acestea, inspectoratul a decis să țină cont doar de situația din sectoarele ​1,2 și 6, care sunt încadrate în scenariul galben în care se prevede revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor, cu excepția anilor terminali a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Sectoarele 3,4 și 5 au o rată de incidență de sub 1 ceea ce ar fi permis, în mod normal, încadrarea în scenariul verde în care toți copiii revin la școală.​

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG