Linkuri accesibilitate

Eugen Tomac, noul președinte PMP: „Nu ne vom alia cu un partid extremist”


Eurodeputatul Eugen Tomac este noul președinte al Paetidului Mișcarea Populară, prin detronarea fostului ministru de externe, Cristian Diaconescu, în cadrul unui congres extraordinar din 19 februarie, de la București.
Eurodeputatul Eugen Tomac este noul președinte al Paetidului Mișcarea Populară, prin detronarea fostului ministru de externe, Cristian Diaconescu, în cadrul unui congres extraordinar din 19 februarie, de la București.

Eugen Tomac este noul președinte al Partidului Mișcarea Populară. El a fost ales fără bătăi de cap, în urma congresului extraordinar al partidului care a avut loc astăzi. Tomac a candidat cu moțiunea „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”

Din totalul de 456 de voturi exprimate cu ocazia congresului extraordinar, 421 au fost pentru alegerea lui Eugen Tomac, 18 „împotrivă” şi 17 abţineri.

Colegiul Partidului Mășcarea Populară a decis convocarea congresului pe data de 19 februarie. Președintele partidului, Cristian Diaconescu, a atacat în instanță decizia susținând că „refuză să participe la orice încercare de sabotare a PMP” șil-a acuzat pe europarlamentarul Eugen Tomac că încearcă să obțină avantaje personale.

Într-un mesaj pe Facebook, Eugen Tomac le-a mulțumit colegilor de partid pentru alegerea în noua funcție și a

Cristian Diaconescu a convocat, la rândul său, în paralel, un congres al partidului, pe 26 martie. Instanța a respins cererea fostului ministru de externe și a decis că adunarea în vederea organizării alegerilor stabilită pentru data de 19 februarie este legală.

Cu două zile înainte de congresul convocat de Colegiul PMP, Cristian Diaconescu l-a invitat pe liderul AUR, George Simion, la o ședință cu reprezentanții unor filiale.

Într-o intervenție pe platforma Zoom, Simion le-a vorbit liderilor PMP despre o posibilă alianță sau fuziune cu AUR. În plus, le-a promis că-i va ajuta să își facă grup parlamentar. Simion a negat apoi, pe Facebook, ceea ce promisese și a zis că AUR nu se va alia cu Băsescu. A lăsat să se înțeleagă că i s-ar fi înscenat ceva. Copreședintele AUR nu a răspuns până la această oră Europei Libere care a cerut precizări despre persoana care i-ar fi înscenat ședința cu liderii PMP.

Noul președinte al PMP, Eugen Tomac, a declarat, pentru Europa Liberă, că „consider un pas nefericit această asociere cu AUR. Eu, în calitate de președinte ales al PMP vă pot spune cu toată convingerea că nu vom avea nimic în comun cu un partid care promovează o agendă antieuropeană, antieuroatlantică, o agendă care nu au nimic în comun cu valorile care stau la baza Partidului Mișcarea Populară, membru al Partidului Popular European.”

Tomac a spus că PMP nu are nimic în comun cu acest partid „extremist” și că pe viitor va evita orice fel de asociere cu acesta.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG