Linkuri accesibilitate

Tot mai mulți membri ai administrației Trump demisionează


Donald Trump, alături de secretarul american pentru Educație, Betsy DeVos
Donald Trump, alături de secretarul american pentru Educație, Betsy DeVos

Secretarul american al Educației, Betsy DeVos, a demisionat, spunând că violențele de la Capitoliu, de miercuri, au fost un „punct de inflexiune”. Este al doilea oficial cu rang de ministru și unul dintr-o serie lungă de membri ai administrației de la Casa Albă care își anunță demisia ca urmare a violențelor comise de susținătorii lui Trump în ziua în care Congresul s-a reunit pentru a certifica victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale.

În scrisoarea de demisie adresată lui Trump, arată CNN, DeVos a numit comportamentul susținătorilor „inconștiență” și a scris: „Este fără îndoială impactul retoricii dvs. asupra situației și este punctul de inflexiune pentru mine".

„Copii impresionabili urmăresc toate acestea și învață de la noi”, a adăugat ea.

„Cred că fiecare dintre noi are obligația morală de a exercita o bună judecată și de a modela comportamentul pe care sperăm că l-ar imita. Ei trebuie să știe de la noi că America este mai mare decât ceea ce sa întâmplat ieri", a arătat DeVos.

Joi a demisionat și secretarul pentru Transporturi, Elaine Chao, în semn de protest față de violențele de la Capitoliu

„A fost o onoare să servesc Departamentul Transporturilor din SUA”, a postat ea pe Twitter, citată de CNN, într-o declarație prin care și-a anunțat demisia.

Chao a scris că va demisiona efectiv luni și că este „profund tulburată” de evenimentele „pe deplin evitabile” de la clădirea Capitolului.

„Sunt extrem de mândră de numeroasele realizări pe care am reușit să le realizăm împreună pentru țara noastră și nu voi uita niciodată angajamentul pentru acest departament și Statele Unite ale Americii”, a mai scris Chao.

Chao s-a sfătuit cu personalul ei și soțul ei, liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, înainte de a decide să demisioneze.

Mai mulți membri ai echipei președintelui Donald Trump au demisionat ca urmare a violențelor de miercuri de la Capitoliu. Printre ei se numără:

  • Sarah Matthews – responsabilă de relația cu presa
  • Stephanie Grisham – șefa cabinetului Primei Doamne
  • Rickie Niceta – membră a echipei de evenimente
  • Matt Pottinger, consilierul adjunct pentru securitate de la Casa Albă

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

Multimedia

România - căminele-spital din perioada 1954-1990
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:49 0:00
XS
SM
MD
LG