Linkuri accesibilitate

Trei parlamentari părăsesc PSD chiar înainte de moțiunea de cenzură


Daniel Breaz, Emilia Meiroșu și Luminița Jivan au demisionat din Partidul Social Democrat, chiar în contextul moțiunii de cenzură, gest așteptat să se încheie cu o trecere în tabăra PNL.

„Știam de o săptămână. Foarte rușinoasă plecarea fiecăruia, dar cea mai rușinoasă dintre toate mi se pare plecarea domnului Breaz. Îmi aduc aminte un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea, cum se milogea și îl ruga frumos să fie măcar o lună ministru al Învățământului sau Culturii, ca să poată să mai fie, conform legii, încă o dată rector", a declarat Marcel Ciolacu, după ședința de Comitet Executiv a PSD de vineri.

În schimb, fostul ministru al Culturii, a motivat decizia de a demisiona din PSD prin faptul că formațiunea are „vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică, fiind lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare”.

Senatorul a mai acuzat un „leadership haotic și distanțat de reprezentarea intereselor cetățenilor" și caracterizat partidul pe care l-a reprezentat în ultimii ani drept un partid „slab, incoerent, fără strop de logică în decizii”.

Dacă în cazul lui Daniel Breaz intrarea în PNL nu a fost anunțată imediat, în cazul deputatei Emilia Meiroșu trecerea în tabără liberalilor a fost confirmată odată cu plecarea din PSD.

Deputatul de Brăila, care a trecut în actuala legislatură și pe la Pro România, a afirmat că regretă revenirea în ianuarie 2020 în PSD deoarece „rămâne un partid nefrecventabil" care a ales să joace politic tema pandemiei, iar pasul spre PNL a fost făcut pentru că dorești să își continue proiectele alături de „oameni care au aceleași idealuri".

Deputatul de Caraș-Severin, Luminița Jivan și-a dat demisia din Partidul Social Democrat, afirmând că este nemulțumită că pe lista pentru alegerile locale se regăsesc oameni care cu bună știință au votat pentru tăierea bugetelor comunităților locale.

Nu pot face echipă cu oameni care nu înțeleg ideea de performanță, care nu pun binele cetățeanului pe primul loc și care nu vor să depună niciun efort pentru dezvoltarea propriului lor oraș sau comună, ce să mai zic de implementarea de proiecte la nivel județean!", afirmat Luminița Jivan pentru presa locală.

Luminița Jivan a fost trimisă în judecată în acest an de DNA trafic de influență într-un dosar de corupție privind taxe pentru protecție politică, în care mai sunt inculpați și deputaţii Dorel Căprar și Florin Tripa, senatorul Ioan Chisăliţă şi mai mulţi şefi de la DRDP Timişoara.

Pierderea celor trei va cântări în ecuația moțiunii de cenzură unde PSD are nevoie de 233 de voturi pentru a demite guvernul Orban. PSD are doar circa 200 de parlamentari și are nevoie de sprijinul Pro-România, ALDE și chiar minorități pentru a fi sigur de un succes.

Marcel Ciolacu a afirmat vineri că „este posibil ca actuala putere să vină cu alte propuneri la colegi", dar „​nu vor fi pierderi spectaculoase".

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG