Linkuri accesibilitate

Trei sferturi dintre părinți și profesori cred că elevii ar trebui să se întoarcă la școală


Scoala online
Scoala online

Un raport realizat de Organizația Salvați Copiii arată că cei mai mulți dintre părinți (78,4%) și profesori (73,1%) consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii.

Potrivit aceluiași studiu, 80% din respondenți consideră că e nevoie de o regândire a programei școlare, în timp ce 43,7% cred că e nevoie de măsuri de educație remedială (43,7%). În ceea ce-i privește pe copii, 56,8% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii școlilor.

Potrivit organizației, în privința revenirii la școală, datele complete ale anchetei online relevă că:

  • 56,8% dintre elevi se pronunță în favoarea redeschiderii școlilor, în vreme ce 23,5% preferă menținerea formatului online.
  • 78,4% dintre părinți consideră necesară redeschiderea școlilor, în vreme ce doar 12,7% spun că preferă ca școala să fie menținută online.
  • Doar 14,2% dintre profesori consideră că școala trebuie să rămână online, în vreme ce 73,1% dintre cadrele didactice consideră necesară revenirea în bănci. Restul se declară nehotărâți.

Sondajul realizat de Organizația Salvați Copiii a fost realizat online, pe un eșantion de 8.193 de respondenți. Au participat 5.811 de elevi, 1.734 de părinți și 648 de cadre didactice.

XS
SM
MD
LG