Linkuri accesibilitate

Atacurile rusești au ucis patru persoane la Odesa. Ucraina lovește regiunea Kursk din Rusia


Orașul Harkov, din nord-estul Ucrainei, a fost lovit de rachetele rusești în ultimele zile.
Orașul Harkov, din nord-estul Ucrainei, a fost lovit de rachetele rusești în ultimele zile.

Un atac rusesc cu rachetă asupra regiunii Odesa a ucis miercuri, 10 aprilie, patru persoane, printre care și un copil. Atacul a avut loc după ce trupele ruse au reluat bombardarea celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov – unde un adolescent a fost ucis și doi au fost răniți.

Guvernatorul Odesei, Oleh Kiper, a declarat că un bărbat căruia i-au fost amputate picioarele se numără printre răniții din atacul de miercuri seară asupra regiunii.

El a adăugat că, din informațiile pe care le are, forțele ruse au folosit rachete balistice Iskander-M, care au lovit și infrastructura de transport.

Procuratura regională a declarat că atacul a avut loc în jurul orei 18:20. Printre morți se număra și o fetiță de 10 ani. 14 persoane au fost rănite.

De cealaltă parte, în regiunea Kursk din Rusia, guvernatorul a spus că o dronă ucraineană a tras o rachetă asupra unei mașini civile, ucigând trei persoane, inclusiv doi copii.

Guvernatorul Roman Starovoiot a declarat că mai multe așezări din două districte din regiunea Kursk, care se învecinează cu Ucraina, au fost bombardate, distrugând liniile electrice.

Anterior, în regiunea Harkov, armata rusă a bombardat zonele Lyptsi și Mala Danylivka, ucigând o fată de 14 ani, a declarat guvernatorul Oleh Siniehubov pe Telegram.

„Cel puțin două persoane au fost rănite; un angajat de 33 de ani al unei farmacii, care a fost rănit de schije, și un băiat de 16 ani au fost internați în spital”, a scris Siniehubov, adăugând că armata rusă a atacat și așezarea Vovcensk.

„În urma atacurilor, o policlinică a fost complet distrusă. În momentul de față, știm de o singură victimă: un bărbat de 34 de ani, cu răni de schije, a fost internat”, a spus el.

Atacurile rusești asupra Harkovului, care este aproape de granița cu Rusia, s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Primarul Ihor Terekhov a spus recent că trupele ruse trag adesea S-300 la Harkov din regiunea Belgorod din Rusia, iar aceste rachete ajung în oraș în 40 de secunde.

Dronele Shahed, fabricate în Iran sunt, de asemenea, folosite din ce în ce mai des.

Ucraina se luptă să-și protejeze orașele de rachetele rusești, drone și bombe, pe fondul lipsei de muniție.

Ultimele atacuri au venit la o zi după ce președintele Zelenski a vizitat regiunea Harkov pentru a inspecta fortificațiile defensive și a lansa un alt apel pentru mai mult ajutor militar pentru Ucraina.

„Regiunea Harkov este o zonă foarte importantă. Trebuie să fim pregătiți. Și rușii trebuie să vadă că suntem pregătiți să ne apărăm”, a spus Zelenski.

Pe 10 aprilie, Forțele Aeriene Ucrainene au declarat că sistemele sale de apărare au doborât 14 din cele 17 drone lansate de Rusia în regiunile Odesa și Nikolaev, adăugând că la Odesa au fost distruse și două rachete de croazieră rusești.

În raportul de seară din 10 aprilie, armata ucraineană a declarat că forțele sale dețin poziții pe malul stâng al râului Nipru și țin piept trupelor ruse lângă Krasnohorivka, adică în prima linie din provincia Donețk.

Au existat 47 de ciocniri de luptă, șase lovituri cu rachete și 65 de lovituri aeriene în timpul zilei, se arată în raport.

În plus, Rusia a folosit aviația pentru a bombarda pozițiile și așezările trupelor ucrainene.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG