Linkuri accesibilitate

Noi atacuri rusești. Ultimul bilanț la Poltava: 55 de morți. Zelenski merge în Germania


Pompierii încearcă să stingă un incendiu în Liov, declanșat de atacuri aeriene rusești. 6septembrie 2024.
Pompierii încearcă să stingă un incendiu în Liov, declanșat de atacuri aeriene rusești. 6septembrie 2024.

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat incendii și au rănit cel puțin cinci persoane în întreaga țară, au declarat vineri autoritățile locale.

Forțele aeriene ucrainene susțin că au doborât 27 din cele 44 de drone lansate de Rusia, iar alte opt „probabil au fost doborâte de instrumentele de război electronic” peste noapte, scrie Reuters.

Rusia a folosit, de asemenea, două rachete în atac, au mai transmis forțele aeriene pe Telegram.

Guvernatorul regiunii nord-estice Harkov a declarat că un atac cu rachete de vineri dimineață a avariat clădiri rezidențiale și a rănit trei persoane în orașul Liubotin .

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serghei Lisak, spune că forțele aeriene au doborât cinci drone și o rachetă deasupra regiunii.

Mai multe atacuri nocturne în această regiune din centrul Ucrainei au rănit două persoane, au avariat peste 12 case și au afectat liniile electrice și conductele de gaz, a adăugat el.

Autoritățile regionale din Liov au declarat că resturile dronelor au căzut într-o zonă industrială, incendiind patru camioane. O echipă de 32 de pompieri a stins focul până dimineața, iar guvernatorul nu a raportat răniți în timpul atacului.

Un alt incendiu cauzat de căderea molozului a fost stins în regiunea sudică Nikolaev, unde forțele aeriene au doborât șapte drone, a declarat guvernatorul acesteia.

Numărul morților în atacul rusesc de la Poltava crește la 55

Numărul morților în urma atacului rusesc cu rachete asupra unui institut de comunicații militarea din Poltava a crescut la 55, a anunțat pe 5 septembrie ministerul de Interne, potrivit RFE/RL.

Ministerul a precizat că și numărul răniților a crescut și a ajuns la 328.

Atacul asupra unui institut de comunicații militare din 3 septembrie a distrus parțial clădirea cu șase etaje a institutului.

„Probabil, există încă oameni sub dărâmături. Operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare”, a transmis ministerul într-un mesaj pe Facebook.

Atacul, unul dintre cele mai grave din război, a declanșat condamnări pe scară largă.

Washingtonul l-a denunțat ca fiind o altă dovadă „oribilă” a brutalității președintelui rus Vladimir Putin.

Rudele caută supraviețuitori și trupuri la Poltava - peste 50 de oameni au fost uciși într-un atac rusesc asupra unei clădiri militare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:10 0:00

Zelenski, în Germania pentru a-i mobiliza pe aliații Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în Germania aliaților „mai multe arme” „pentru a respinge forţele ruse” de pe teritoriul ucrainean „şi în special din regiunea Doneţk”, tramsmite AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski participă la reuniunea aliaţilor internaţionali ai Ucrainei care se desfăşoară în Germania, pentru a le cere în continuare sprijinul.

Prezența șefului statului ucrainean este menită să sublinieze „gravitatea situației”, scrie Der Spiegel, într-un moment în care bombardamente rusești au zguduit țara, precum recentul atac asupra unui institut militar din Poltava, care a dus la moartea a cel puțin 55 de oameni.

Liderul ucrainean se întâlnește vineri și cu cancelarul federal german Olaf Scholz,

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mai anunţat că după Germania va merge în Italia pentru un forum economic şi „negocieri” cu şefa guvernului italian, Giorgia Meloni.

Reuniunea de la Ramstein e găzduită de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Este a 24-a întâlnire a grupului de contact pentru Ucraina de la izbucnirea războiului, o coaliție de peste 50 de țări care se întâlnesc pentru a discuta nevoile de securitate ale Ucrainei.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG