Linkuri accesibilitate

Bahmut: Comandantul Armatei Ucrainei a discutat cu militari din SUA și NATO


Într-o analiză recentă, Institutul pentru Studiul Războiului a spus că Rusia „nu are capacitatea de a exploata capturarea tactică a Bahmut pentru a genera efecte operaționale"
Într-o analiză recentă, Institutul pentru Studiul Războiului a spus că Rusia „nu are capacitatea de a exploata capturarea tactică a Bahmut pentru a genera efecte operaționale"

Un generalul superior al armatei Ucrainei a discutat situația din Bahmut cu liderii militari din SUA și NATO, scrie CNN.

Generalul Valerii Zaluzhnyi a declarat, într-o postare pe Telegram, că i-a informat pe aliați despre ce se întâmplă pe frontul din Bahmut.

„În primul rând, i-am informat despre situația de pe câmpul de luptă. M-am concentrat pe direcția estică în cel mai detaliat mod. În special, situația din Bahmut", a declarat comandantul-șef al Ucrainei.

„Am discutat nu mai puțin detaliat despre furnizarea de ajutor militar, inclusiv arme și muniții. Problemele legate de consolidarea apărării aeriene și furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune rămân cruciale", a spus generalul.

La întâlnire au fost prezenți comandantul suprem aliat în Europa și comandantul Comandamentului European al SUA, generalul Christopher G. Cavoli, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, amiralul Sir Anthony Radakin, șeful Statului Major General al forțelor armate poloneze-generalul Rajmund Andrzejczak și comandantul Grupului de asistență pentru securitate al SUA din Ucraina, generalul-locotenent Antonio Aguto, arată CNN.

Marți, președintele Volodimir Zelenki le-a spus ucrainenilor că trupele ucrainene vor continua să apere orașul Bahmut și vor fi trimise întăriri.

Pe de altă parte, trupele ucrainene au respins marți peste 100 de atacuri rusești pe cinci fronturi, susține Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Ocupanții își concentrează principalele eforturi pe desfășurarea de operațiuni ofensive pe fronturile Kupiansk, Lîman, Bahmut, Avdiivka și Șahtarsk. Ei continuă să desfășoare operațiuni ofensive nereușite în apropiere de Orihovo-Vasilivka, Dubovo-Vasilivka, Bahmut, Kamianka, Avdiivka și Mariinka în regiunea Donețk”, susține armata ucraineană.

Institutul pentru Studiul Războiului a arătat în evaluarea de miercuri că Rusia „nu are capacitatea de a exploata capturarea tactică a Bahmut pentru a genera efecte operaționale"

Potrivit ISW, este posibil ca forțelor rusești să le lipsească și „forțele mecanizate necesare pentru a avansa dincolo de Bahmut”, adăugând că „detașamentele tactice de asalt" folosite în lupta pentru Bahmut sunt probabil „incapabile să ducă un război de manevră".

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG