Linkuri accesibilitate

Ucraina: noi atacuri rusești cu rachete au lovit Kievul, Odesa și alte orașe din întreaga țară


Rusia a lansat în această dimineață rachete către ținte din întreaga țară, care au lovit zone rezidențiale și puncte de infrastructură.
Rusia a lansat în această dimineață rachete către ținte din întreaga țară, care au lovit zone rezidențiale și puncte de infrastructură.

Rusia a lansat în această dimineață rachete către ținte din întreaga Ucraină, de la Harkov în nord, până la Odesa în sud și Jitomir în vest, transmite Reuters.

De asemenea, primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, a anunțat pe Telegram că mai multe explozii au avut loc joi dimineață într-un cartier din sud-vestul Kievului, potrivit Kiyv Independent.

Clădiri rezidențiale și infrastructura au fost lovite în Harkiv și Odesa și există întreruperi de curent în mai multe zone.

Reuters relatează că guvernatorul regiunii Odesa, Maksim Marcenko, a declarat pe Telegram că un atac cu rachete în masă a lovit o instalație energetică din orașul-port, întrerupând furnizarea de energie. Au fost lovite și zone rezidențiale, dar nu au fost înregistrate victime.

Mai mult, guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinehubov, a declarat că orașul și regiunea au fost lovite de cel puțin 15 lovituri care au țintit inclusiv infrastructura.

Noile lovituri cu rachete vin pe fondul luptelor crâncene din teren pentru orașul Bahmut din estul Ucrainei.

Miercuri seara, armata ucraineană a declarat că a reușit să respingă noi atacuri intense ale Rusiei asupra orașului.

Controlul asupra orașului Bahmutul este aprig disputat de luni de zile cu lupte sângeroase, de uzură.

Cel mai recent, grupul de mercenari Wagner din Rusia a susținut miercuri că a capturat partea de est a orașului.

Anunțul a venit după ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat că o eventuala cădere a Bahmutului va oferi Moscovei un „drum deschis” către estul Ucrainei.

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Bahmutul ar putea cădea în mâinile Rusiei în zilele următoare. El a adăugat însă că o asemenea situația nu va însemna o cotitură în cursul războiului din Ucraina.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG