Linkuri accesibilitate

Experții ucrainenii au găsit dovezi că Phenianul livrează intens Rusiei rachete folosite în Ucraina


Forțele ruse au lovit Ucraina cu rachete nord-coreene produse în acest an, potrivit unui nou raport publicat de Conflict Armament Research, un grup care urmărește utilizarea armelor furnizate în conflictele armate.
Forțele ruse au lovit Ucraina cu rachete nord-coreene produse în acest an, potrivit unui nou raport publicat de Conflict Armament Research, un grup care urmărește utilizarea armelor furnizate în conflictele armate.

Fotografiile cu componente ale acestor rachete, pe care apare ca an de producție 2024, dovedesc faptul că Phenianul livrează arme pe care Rusia le folosește în conflictul din Ucraina, relatează ȘtirileProTV.ro.

„O echipă de investigație ucraineană a documentat rămășițele a patru rachete nord-coreene diferite în urma unei serii de atacuri”, raportate la 30 iulie, 5 august, 6 august și 18 august, potrivit Conflict Armament Research (CAR).

Una dintre rachete prezenta un marcaj care indica faptul că a fost produsă în 2024. „Aceasta este prima dovadă publică că rachetele produse în acest an în Coreea de Nord sunt utilizate în Ucraina”, a anunțat CAR.

Folosirea unei rachete cu componente fabricate în 2024 indică un ciclu rapid de producție-utilizare, ceea ce înseamnă că nord-coreenii se mișcă rapid pentru a furniza Rusiei armele de care are nevoie pentru atacurile sale masive asupra Ucrainei.

Marcajul armei dovedește și că Phenianul a ocolit sancțiunile severe internaționale și a reușit să obțină materialele necesare pentru a fabrica rachete.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG