Linkuri accesibilitate

Ucraina a doborât 24 din cele 32 de drone lansate de Rusia peste noapte. Explozii la Ismail


Urmările atacului aerian rusesc în Ismail. 27 septembrie 2024.
Urmările atacului aerian rusesc în Ismail. 27 septembrie 2024.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 24 din cele 32 de drone în timpul atacului Rusiei din noaptea de vineri, într-o postare pe platforma Telegram. Forțele ruse ar fi folosit, de asemenea, o rachetă balistică și două rachete de croazieră în timpul atacului.

Un atac cu drone rusești vineri dimineață asupra orașului-port ucrainean Ismail, la granița cu România, a ucis trei persoane și a rănit 11, inclusiv un copil, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, scrie Reuters.

Două femei în vârstă și un bărbat de 73 de ani au fost uciși, a transmis guvernatorul într-un comunicat.

„Clădiri private și de apartamente, dependințe, clădiri și mașini au fost avariate”, a scris el, adăugând că au izbucnit mai multe incendii, dar că acestea au fost stinse rapid.

Deși departe de front, orașul sud-vestic Ismail și zonele din apropiere sunt adesea vizate de forțele ruse care încearcă să perturbe infrastructura portuară, crucială pentru transportul maritim ucrainean.

Ministerul român al Apărării a anunțat că a trimis patru avioane după ce a detectat dronele care se apropiau, adăugând că e posibil ca o dronă să fi intrat pentru scurt timp în spațiul aerian al României.

Ministerul mai transmite că, deocamdată, nu a fost semnalată vreo zonă de impact pe teritoriul românesc.

De asemenea, un atac rusesc cu rachete a lovit o secție de poliție din orașul Krivoi Rog din regiunea Dnipropetrovsk, a transmis guvernatorul Serghei Lisak.

Un bărbat de 45 de ani a fost spitalizat din cauza rănilor și mai mulți oameni ar putea fi prinși sub dărâmături, a spus Lisak.

Krivoi Rog, cu o populație de aproximativ 660.000 de locuitori, este al doilea cel mai populat oraș din regiunea Dnipropetrovsk.

Orașul a suferit mai multe atacuri mortale din partea forțelor ruse de la izbucnirea războiului la scară largă.

Cel mai puternic a fost cel din 8 iulie, când 10 persoane au murit și cel puțin 53 de persoane au fost rănite într-un atac rusesc cu rachete.

Un alt atac cu rachete a lovit și orașul Dnipro, avariind o „instalație industrială”, dar fără a provoca răniți, a mai declarat guvernatorul regional Serghei Lisak.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG