Linkuri accesibilitate

Ucraina îi sancționează președintele sirian Bashar al-Assad și pe producătorii iranieni de drone


Președintele Rusiei, Vladimir Putin (dreapta), se întâlnește cu omologul său sirian, Bashar al-Assad, la Kremlin, în Moscova, pe 15 martie 2023.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat sancțiuni împotriva a sute de persoane și companii, inclusiv împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad și a iranienilor asociați cu producția de drone Shahed.

Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că majoritatea celor peste 400 de persoane și companii desemnate pentru sancțiuni sunt rusești și sunt implicate în industria de apărare, dar pe listă se află și persoane „care ajută teroarea”, informează Radio Svoboda.

El a făcut referire la persoane cu cetățenie iraniană, precum cei care produc drone Shahed folosite de Rusia în război, și siriană, cel mai important exemplu fiind președintele Bashar al-Assad.

Potrivit unui decret emis de președintele ucrainean, sancțiunile împotriva lui Bashar al-Assad sunt impuse pentru 10 ani.

Pe lista noilor sancțiuni se află și premierul sirian Hussein Arnous și ministrul de externe Faisal Mekdad.

Ucraina a întrerupt relațiile diplomatice cu Siria anul trecut.

Președintele Siriei a vizitat Moscova, zilele trecute, și și-a declarat sprijinul deplin pentru președintele rus Vladimir Putin.

De asemenea, decretele lui Volodimir Zelenski enumeră 141 de entități juridice, inclusiv companii din Rusia, Iran și Emiratele Arabe Unite.

El a mai declarat că sancțiunile ucrainene fac parte din presiunea globală asupra Rusiei.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

XS
SM
MD
LG