Linkuri accesibilitate

UDMR: „Când se va depune o moţiune de cenzură (...) va avea voturile noastre”


Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri că, încă din luna mai, înainte de alegerile europarlamentare, Uniunea a luat decizia că nu va mai susţine guvernul PSD-ALDE, iar astăzi este prima dată din 2017 când moţiunea de cenzură poate să treacă fără nicio problemă, conform News.ro

”Noi, în mai, înainte de alegerile europarlamentare, am luat decizia că nu vom susţine mai departe guvernul PSD-ALDE. De atunci nu s-a schimbat absolut nimic. Săptămâna trecută am discutat acest aspect şi am ajuns la concluzia că în continuare rămâne decizia. Nu susţinem Guvernul, de data aceasta un guvern minoritar. Eu văd tot felul de speculaţii în presă că subteran vom susţine Guvernul. Nu se poate susţine un guvern subteran şi e risipă de timp să facă scenarii. Nu va exista susţinere pentru un guvern minoritar pentru restructurare. (...) Astăzi este prima dată din 2017 când moţiunea de cenzură poate să treacă fără nicio problemă”, a afirmat liderul UDMR, citat de News.ro

În opinia sa, cei care au anunţat că depun moţiune de cenzură au pierdut deja o săptămână.

”Dacă mai pierd o săptămână, s-ar putea să fie o surpriză mare, să existe o reorientare, fiindcă aşa este în Parlamentul României, şi să se trezească că are majoritate Guvernul, are 233 de voturi la restructurare”, a argumentat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR consideră că ”orice pierdere de vreme, orice temporizare a depunerii moţiunii de cenzură prin tot felul de argumente şi pretexte, va lăsa senzaţia că nu se doreşte preluarea guvernării de către opoziţie”.

”Nu e bine. Eu cred că ar fi un pas important să se găsească o nouă formulă de guvernare, un nou guvern. Când se va depune o moţiune de cenzură (...) va avea voturile noastre”, a conchis Kelemen Hunor.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG