Linkuri accesibilitate

Un angajat al Camerei Deputaților, în carantină după ce soția s-a întors din Israel și el nu a anunțat colegii


Vedere din Parlament
Vedere din Parlament

Surse din Camera Deputaților au declarat pentru Europa Liberă că astăzi a intrat în carantină un angajat al Departamentului tehnic. Soția sa a venit de mai multe zile din Israel, dar angajatul a anunțat abia ieri contactul cu o persoană care a fost într-o zonă afectată de coronavirus.

El a continuat să vină mai multe zile la lucru, fără să informeze conducerea Camerei Deputaților sau superiorii despre situația în care se află. Angajatul le-a povestit celor din Camera Deputaților că soția sa a venit dintr-o vizită externă, dar testul de coronavirus a ieșit negativ.

Cu toate acestea, începând de astăzi angajatul Camerei Deputaților a intrat în carantină pentru a evita riscul îmbolnăvirii colegilor sau aleșilor.

În mod oficial, conducerea Camerei Deputaților susține că nu există nici un caz de coronavirus confirmat pentru un angajat al acestei instituții.

Camera Deputaților și Senatul se reunesc astăzi în plen comun pentru a se pronunța în privința votului de învestire a Guvernul Cîțu. În sala de ședințe urmează să fie peste 600 de persoane, iar riscul epidemiei de coronavirus a generat o panică în rândul aleșilor.

Deputatul PMP, Robert Turcescu, a cerut suspendarea ședinței de plen din cauza pericolului existent. Un alt senator PMP, Lucian Iliescu, a cerut ca aleșii să fie testati cu termoscannerul înainte de a intra în clădire.

Conducerea Camerei Deputaților a decis să dezinfecteze sala de plen, bilele cu care se va vota guvernul Cîțu, dar și sala Biroului Permanent. Măsurile au fost luate pentru a preveni riscul îmbolnăviri cu coronavirus.

Președintele Camerei Deputaților a solicitat în această dimineață aprobarea Direcției de Sănătate Publică pentru desfășurarea ședinței care începe la ora 16.00. Cu o zi înainte, Raed Arafat a declarat că Parlamentul nu are nevoie de aprobare pentru a se întruni.

Până în acest moment, nu a primit un răspuns, dar ședința Camerei Deputaților a început la ora 14. În sală sunt prezenți aproximativ două sute de deputați.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG