Linkuri accesibilitate

Un gardian de la Penitenciarul Galați, confirmat cu SARS-CoV-2


Un angajat de la Penitenciarul Galați a fost confirmat pozitiv vineri la testul pentru SARS-CoV-2.

Polițistul de penitenciare este asimptomatic iar Administrația Națională a Penitenciarelor spune că a în timpul serviciului a folosit permanent echipamentul de protecție, urmând ca ancheta epidemiologică să stabilească cine i-a fost contact.

Gardianul este primul angajat al penitenciarului din Galați diagnosticat cu COVID-19.

Recent, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a felicitat Administrația Națională a Penitenciarelor pentru că a reușit să îndeplinească obiectivul „dificil” stabilit împreună la începutul pandemiei de coronavirus și al stării de urgență din România: zero penitenciare cu contaminare în masă și cât mai puțini deținuți și angajați contaminați.

„(...) după două luni de stare de urgență: zero unități contaminate în masă, zero deținuti contaminați (din efectiv aproximativ de 20.500), 22 angajați (din efectiv aproximativ de 12.000)”, spunea ministrul Justiției Cătălin Predoiu într-un comunicat din 15 mai.

Între timp a fost diagnosticat un deținut cu COVID-19 dar care tocmai fusese extrădat din străinătate. La scurt timp, testul său a ieșit negativ la infecția cu SARS-CoV-2.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG