Linkuri accesibilitate

Un italian care a fost în vizită în România, internat în Rimini cu coronavirus


Bărbatul are 71 de ani și a fost în vizită în România însoțit de mai mulți membri ai familiei
Bărbatul are 71 de ani și a fost în vizită în România însoțit de mai mulți membri ai familiei

UPDATE - Potrivit datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj, unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere.

UPDATE - În continuarea informațiilor referitoare la cazul cetățeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe transmite că:

Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, la Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă, bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.

UPDATE - Cu privire la informațiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecție cu COVID-19 în Italia, Rimini, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României, transmite MAE.

Știrea inițială

Un cetăţean italian de 71 de ani care a vizitat recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus, transmite Mediafax.

Bărbatul este internat la un spital din Rimini, oraș italian din regiunea Emilia-Romagna, cu circa 150.000 de locuitori, în care au fost înregistrate 23 de cazuri de infecţie până acum.

Digi 24 transmite că bărbatul a fost în România, unde are o parteneră de viață de cetățenie română, de unde ar fi plecat la sfârșitul săptămânii trecute, și că nu manifesta simptome ale infecției cu coronavirus, dar diagnosticarea sa marți presupune că avea coronavirus când se afla în vizită în România.

MAE încă nu a confirmat informația, pentru că nu a fost notificat de autoritățile italiene, informațiile ajungând în România prin intermediul presei italiene.

23 de cazuri sunt diagnosticate cu coronavirus în întreaga regiune, cu patru mai multe decât luni, iar în Rimini sunt două, dintre care unul al italianului care a petrecut un sejur în România, scrie publicația italiană Il Resto del Carlino.

Bărbatul s-a dus la camera de gardă a spitalului din Cattolica cu simptome de răceală și tuse, iar de acolo a fost transferat la secția de boli infecțioase.

Citește și:

XS
SM
MD
LG