Linkuri accesibilitate

Un militar francez a fost găsit mort într-o cameră de hotel din București


O mașină a poliției în fața hotelului în care a fost găsit mort militarul de 41 de ani.
O mașină a poliției în fața hotelului în care a fost găsit mort militarul de 41 de ani.

Un militar din cadrul forțelor armate franceze a fost găsit mort, duminică, într-o cameră de hotel din nordul Bucureștiului.

Bărbatul de 41 de ani a fost găsit cu o foarfecă înfiptă în zona gâtului, potrivit surselor judiciare. Aceleași surse au declarat că nu există urme de intrare prin efracție în camera de hotel în care era cazat.

Corpul militarului francez a fost găsit de femeia care făcea curățenie.

Soldatul făcea parte din batalionul francez dislocat la baza militară de la Cincu, parte a Grupului de Luptă al NATO din România.

El era cazat la acest hotel, începând de joi, alături de alți soldați francezi, unde urma să rămână până în ianuarie anul viitor.

Statul major al armatei franceze nu era în măsură duminică să comenteze informația, iar Ambasada Franței la București nu a fost disponibilă duminică pentru un punct de vedere.

Parchetul Militar preia ancheta

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a preluat ancheta în cazul militarului francez, spun surse judiciare citate de Agerpres.

Cercetarea la faţa locului este efectuată de Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, sub supravegherea unui procuror militar.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii.

Franța conduce grupul de luptă din România

Franţa conduce grupul de luptă al NATO în România, din care fac parte 350 de soldaţi francezi, belgieni şi olandezi.

Misiunea permanentă vine ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, cu scopul de a consolida apărarea pe termen lung a flancului estic al NATO.

Soldații francezi sunt desfășurați în principal la baza Cincu din centrul țării, unde ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, a fost în vizită în această săptămână.

Acesta a precizat cu această ocazie că țara sa îşi va consolida prezenţa militară în cadrul NATO din România.

Articol redactat cu ajutorul relatărilor AFP și Agerpres
XS
SM
MD
LG