Linkuri accesibilitate

Un nou incident într-o secție ATI: Doi pacienți de la „Sf .Pantelimon”, evacuați din cauza fumului


Un nou incident, provocat de arderea unui neon, a avut loc la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală
Un nou incident, provocat de arderea unui neon, a avut loc la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală

Doi pacienți au fost evacuați din Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București în urma arderii unui tub de neon dintr-un salon ATI. Neonul s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără, a anunțat Digi24.

Incidentul a fost confirmat de Ministerul Sănătății, care susține că degajarea de fum a fost minoră.

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Incidentul are loc la două zile distanță de incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală, în urma căruia au murit șapte persoane.

Ministerul Sănătății a dat duminică un raport, realizat de Departamentul pentru Situații de Urgență în urma incendiului din 14 noiembrie 2020 de la Piatra Neamț, în care se arată că multe din spitalele din România funcționează fără autorizație la incendiu.

Citiți și: DOCUMENT. Spitalele, amendate pentru mii de nereguli. Lista celor fără autorizație

XS
SM
MD
LG