Linkuri accesibilitate

Unde va avea loc dezbaterea lui Iohannis cu politologi, formatori de opinie și jurnaliști


Președintele Klaus Iohannis anunță ca va avea loc o dezbatere fără Viorica Dăncilă.
Președintele Klaus Iohannis anunță ca va avea loc o dezbatere fără Viorica Dăncilă.

Dezbaterea pe care președintele Klaus Iohannis a anunțat-o în conferința de presă de joi va fi găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", marți 19 noiembrie.

”Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și-a manifestat deschiderea de a asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, pentru buna informare a opiniei publice și pentru cultura democratică a societății românești”, precizează SNSPA într-un comunicat de presă.

”Având în vedere anunțul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus IOHANNIS, propunerea SNSPA a fost agreată.

Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, într-un spațiu neutru politic dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării.

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment”, se spune în comunicatul menționat.

Preşedintele Klaus Iohannis anunțat în timpul conferinței de presă de joi că va organiza o dezbatere, marţea viitoare, alături de politologi, formatori de opinie şi jurnalişti. "Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor", a spus el.

Dezbaterea este urmarea refuzului președintelui de a participa la o confruntare cu Viorica Dăncilă. Motivul invocat de Iohannis se referă la faptul că aceasta ” a fost parte activă a tuturor mîrlăniilor PSD-iste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiției, a fost foarte activă cînd a fost vorba să facă zid împotriva unor persoane cu probleme penale, a fost o persoană foarte activă în a guverna împotriva românilor”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG