Linkuri accesibilitate

Ursula von der Leyen se opune deciziilor unor state U.E. de a închide granițele


Ursula von der Leyen a criticat și decizia președintelu Trump de a restricționa accesul europenilor în SUA
Ursula von der Leyen a criticat și decizia președintelu Trump de a restricționa accesul europenilor în SUA

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a declarat opoziția față de decizia unor state membre ale Uniunii Europene de a închide frontierele în fața pandemiei de coronavirus.

„Interdicţiile generale de călătorie nu sunt considerate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind foarte eficiente'', a arătat liderul european, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri.

Președintele Comisiei Europene a sugerat statelor membre să apeleze la controale sanitare pentru prevenire în dauna măsurilor restrictive.

Președinții Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și al Consiliului European, Charles Michel, au protestat și față de decizia președintelui Trump de a impune restricții de circulație cetățenilor europeni din zona Schengen ca măsură de prevenție privind pandemia de coronavirus.

Anterior, comisarul european pentru piața internă, Ylva Johansson, a cerut ca măsurile luate de statele membre la frontiere pentru a combate epidemia să fie coordonate'' şi 'proporţionale''.

Cehia este ultimul stat membru U.E. care a anunțat că va închide toate frontierele de luni pentru o stopa extinderea pandemiei de coronavirus.

„Emitem o interdicţie de intrare pentru toţi străinii de la miezul nopţii de duminică spre luni, cu excepţia celor care deţin permis de rezidenţă sau permis pe termen scurt de 90 de zile", a anunțat premierul Andrej Babis.

Slovacia, Polonia, Ungaria, Slovenia sau Austria au adoptat măsuri restrictive privind anumite interdicții pentru cetățenii care provin din state cu un număr ridicat de cazuri de coronavirus.

În România, singura interdicție se aplică pentru călătorii străini din Italia, Iran, Coreea de Sud sau China.

XS
SM
MD
LG